Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közmeghallgatás 2017 – válaszok

A közmeghallgatáson elhangzott kérdésekre közvetlenül is választ fog kapni, aki címét vagy e-mail címét megadta, ezért itt csak néhány kérdést emelünk ki.

Borszéki Sándorné kérdésére a válasz:

A Római parton két olyan ingatlan van, amely nem rendelkezik közterületi kapcsolattal csak a part felől és építési engedélyt kapott: a Postás üdülő Bp. III. ker. Kossuth L. üp. 1., és a Kossuth L. üp. 68., de ezek meglévő épületek átalakítására vonatkoztak, nem új épületek.

A jókarbantartási kötelezettség betartásának ellenőrzése június 30-ig a BFKH I. Kerületi Hivatalának Építésfelügyeleti Osztályához, ezt követően, pedig az Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályához tartozik. A tudomásunkra jutott rossz műszaki állapotú ingatlanokkal kapcsolatban több megkeresést küldtünk már a hatáskörrel rendelkező hatóságoknak, így „Sajtház” ügyében is több alkalommal.

Válasz Pósfay Zoltán kérdésére:

Bp., III. Szent István u. 64024/2 hrsz. alatti ingatlanon 75 lakásos lakóparkra 2016 októberében adtunk építési engedélyt, a területre vonatkozó hatályos 35/2010. (VII.12.) ÖK rendelete (KSZT) alapján, mely az ingatlant L4-III-LP (intenzív kertvárosi lakópark) övezetbe sorolja. Az építési engedélyezési eljárást a KSZT-ben előírt, a beépítési feltételeket tisztázó elvi építési engedélyezési eljárás előzte meg. Mindkét eljárásban pozitív tervtanácsi vélemény is született. A beépítettség a KSZT-ben megengedett 25 %.

A Hunyadi utca 9. számú ingatlan előtti járda a gépjármű behajtóval egy szintbe került és a behajtót térkő burkolattal látták el. A járda és a gépjármű kihajtó kialakítása nem balesetveszélyes, intézkedésre okot adó körülményt nem tapasztaltunk.

Kudron Nándor, Rubos Teréz, Kató Lászlóné, Márton Ottó, Láng György, Folyovics Márk kérdésére az alábbi választ nyújtjuk:

Ezüsthegyi bérlőink részére még decemberben levelet küldtünk, melyben ismételten tájékoztattuk őket a fontosabb tudnivalókról. A benyújtott panaszokat, kérelmeket pedig egyedileg bírálják el.