Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Mit tegyünk, ha patkányt észlelünk, vagy ha állati tetemet látunk a kerületben? – Mi is segíthetjük a patkányirtás hatékonyságát

2021. április 9., 12:42

Az elmúlt időszakban a kerület néhány pontján jelezték, hogy patkányt láttak, illetve a tavaszi kerti rendrakás és pincetakarítás során előfordulhat, hogy állati tetemre bukkanunk. Kérjük, hogy minden ilyen esetről értesítsék a patkányirtásért felelős céget, illetve az állati tetemek elszállítására szerződött partnerünket. Összeszedtük a legfontosabb elérhetőségeket.

Orbán Viktor: “4 millió beoltott felett lehet majd menni koncertekre, szállodába, társas eseményekre”

2021. április 9., 10:06

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban elmondta, a középiskolák csak az érettségi után, május 10-től nyitnak, 4 millió beoltott felett pedig nyithatnak az éttermek és a szállodák is hazánkban.

Fontos, hogy mindenki betartsa a zöldhulladékgyűjtés rendjét a Pók utcai lakótelepen

2021. április 8., 16:13

Tegnap délután Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselői a Pók utcai lakótelep közös képviselőivel találkoztak. A megbeszélés, mint mondták, nagyon konstruktív és előremutató volt.

Ezüsthársakat, korai juharokat és platánokat ültettünk a Flórián térre – A régészeti lelőhelyet is megóvjuk

2021. április 8., 15:47

Ezúttal harminc fát ültettünk el, hozzájárulva Óbuda-Békásmegyer további zöldítéséhez. A Flórián téri parkba ezüsthársakat, korai juharokat és platánokat telepítettünk, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve.

Cigány származású Nobel-díjas, boldoggá avatott patrónus, 48-as szabadságharcos – Előttük is tisztelgünk április 8-án, a nemzetközi roma napon

2021. április 8., 10:20

Az idei nemzetközi roma napon avatják fel fővárosunkban a Puczi Béláról elnevezett teret. A ma ötvenéves ünnepnap alkalmából Szabó Zsolt Ivánnal, kerületünk cigány nemzetiségi önkormányzatának elnökével programjukról, többek között az óbudai roma holokauszt emléktábla avatásának terveiről beszélgettünk.