Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Kutyások, figyelem! – A sétáltatás szabályainak betartását ellenőrzi a napokban az OBKF

2021. február 25., 17:23

Szabad levegő, jó idő, mikrochip, póráz. A jó séta kellékeinek egy része adott, és van, amiről a gazdinak kell gondoskodnia. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet a napokban a saját és négylábú barátaink érdekében is ellenőrzi a kutyasétáltatókat.

Füstérzékelőket kaptak rászoruló harmadik kerületi családok

2021. február 25., 16:46

A III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai tizennyolc darab füstérzékelőt és hét darab szén-monoxid-érzékelőt adtak át rászoruló családoknak. Az adományt átvevő családtagokat tájékoztatták az érzékelők szakszerű használatáról is.

Újabb csatlakozó a kerületi fatelepítési programhoz – Illatos virágú zselnicemeggyet ültettünk közösen  

2021. február 25., 15:28

Elköteleződve a zöldkerület ügye mellett, önkormányzatunk közösségi ültetési programot dolgozott ki, amelyhez szervezetként, cégként és magánszemélyként is lehet csatlakozni. Ezúttal a harmadik kerületben működő Budvill és Társa Kft. ajánlott fel fákat, amelyeket már el is ültettünk.

Mai kormányinfó – Március 15-ig érvényben maradnak a korlátozások

2021. február 25., 14:00

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter mai tájékoztatása szerint a korlátozások meghosszabbítására a járvány harmadik hulláma miatt van szükség. Járványügyi szakemberek szerint ugyanis a következő egy-két hétben romlani fognak a számok a hazánkban megjelent vírusmutációk miatt.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk – Hogy soha többé ne történhessen meg!

2021. február 25., 08:42

Minden esztendőben február 25-én hajtunk fejet a kommunizmus áldozatainak emléke előtt. Dr. Kiss László polgármester óbudai emlékművük megkoszorúzásával tisztelgett, és beszédében idézte fel a szovjet megszállás áldozatainak tragikus sorsát. A különleges helyzetben nem gyűlhettünk össze közös főhajtásra, így felvételt készítettünk a szűk körű megemlékezésről.