Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Rekonstruált, negyedik századi római hajót fogadunk a Duna-parton szombaton – A nagy hírű nemzetközi projekt Budapestre ér 

2022. augusztus 9., 12:09

A Danuvina Alacris augusztus 13-án és 14-én halad át Budapesten, a hajó szombat esti fogadására szeretettel várunk mindenkit a Római-partra.

Ön is adományozna? Segítünk – A harmadik kerületi óvodák és bölcsődék gyűjtése

2022. február 28., 18:43

Köszönjük, hogy az elmúlt napokban ennyien érdeklődtek, és ilyen nagy számban osztották meg felhívásunkat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az illetékes szervezetekkel, és minden segítséget megadunk a hozzánk fordulóknak.

„A türelmes királyok királykodnak, a türelmetlenek pedig zsarnokoskodnak” – Augusztus 20. az államalapítás és Szent István ünnepe

2022. augusztus 20., 06:40

István királyunk napja jó alkalom arra, hogy évről évre felidézzük államalapítónk intelmeit fiához, Imre herceghez. Az igazságos ítélkezésről és a türelem gyakorlásáról idézett szavai ma is megszívlelendőek.

Távvezetékek karbantartását végzik a kerületben – A melegvíz-szolgáltatást érintik a munkálatok

2022. augusztus 17., 14:39

BKM Nonprofit Zrt. – FŐTÁV tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy távvezetéki karbantartási munkálatokat végeznek a harmadik kerületben. Az érintett épületek címlistáját mutatjuk.

Előzzük meg a szüreti balesteket! – Életveszélyes mustgáz szaporodhat fel a pincében

2022. augusztus 17., 10:27

A szüret idejének közeledtével felhívjuk a figyelmet, hogy a szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely komoly veszélyt jelenthet. Szellőztetéssel és szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhetjük, hogy a gáz felhalmozódjon, és balesetet okozzon.

Kérdése van? Segíthetünk? Augusztus 24-én újabb ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

2022. augusztus 17., 08:21

Számos kérdés felmerül Önben az óvoda-, iskolakezdés előtt? Szívesen megbeszélne szakemberekkel egy-egy bizonytalan esetet, furcsa helyzetet? Családi problémákkal, válással, láthatással, gyermekvédelemmel kapcsolatban fordulna szakértőkhöz? Segítünk. Jelentkezzen a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. A következő alkalom: augusztus 24.

Figyelem: a legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe

2022. augusztus 16., 16:25

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben hívják fel a figyelmet a napokban várható hőségre. Harmadfokú riasztást adtak ki.