Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Megjelent az Óbudai Anziksz nyári száma! – Főszerepben a Hajógyári-sziget

2020. szeptember 18., 12:25

Az Óbudai Anziksz nyári számában az alkotók a Hajógyári-szigetet barangolják be térben és időben: rómaiak és reformkoriak, gyári munkások és jacht tulajdonosok, elfogott csempészek és betiltott zenészek, sztorizó fesztiválozók és lubickoló kutyabarátok segítségével.

Építészeti séta az Óbudai Társaskörben és lemezbörze az ÓKK-ban

2020. szeptember 18., 10:28

Szombaton nemzetközi lemez- és CD-börze várja az érdeklődőket az Óbudai Kulturális Központban (ÓKK). Vasárnap, a Kulturális Örökség Napján pedig az Óbudai Társaskörben az épületet bemutató sétán, majd komolyzenei hangversenyen vehetünk részt.

Kiosztották a X. Óbudai Rehab Atlétika Kupa díjait

2020. szeptember 17., 15:23

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ hagyományos sportrendezvényét, a X. Óbudai Rehab Atlétika Kupát a járványhelyzet miatt idén zártkörűen tartották meg. A megmérettetésen azonban két másik budapesti intézmény ellátottjai is szerettek volna részt venni. Ők végül a saját kerületeikben versenyezhettek, majd a pontszámok összesítését követően születtek meg az eredmények.

Szabadtéri koncertek (nem csak) nyugdíjasoknak

2020. szeptember 17., 13:57

Az Óbudai Danubia Zenekar idén még öt ingyenes koncerttel várja a nem csak nyugdíjas zenekedvelőket. Szeptember 18-án, 19-én, 25-én, 26-án és október 2-án este 6 órától szabadtéri koncerteket tartanak az Esernyős Kulturális és Információs Pont Kávézójának teraszán.

Érvek az önkormányzati járóbeteg-szakellátás államosítása ellen

2020. szeptember 17., 09:23

A Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség állásfoglalásában számos érvet sorol fel azzal kapcsolatban, miért nem javasolják az önkormányzati tulajdonban lévő járóbeteg-szakellátás – többek között a Szent Margit Rendelőintézet – államosítását.