Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Ön is adományozna? Segítünk – A harmadik kerületi óvodák és bölcsődék gyűjtése

2022. február 28., 18:43

Köszönjük, hogy az elmúlt napokban ennyien érdeklődtek, és ilyen nagy számban osztották meg felhívásunkat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az illetékes szervezetekkel, és minden segítséget megadunk a hozzánk fordulóknak.

Javában zajlanak a bontási munkálatok a készülő gyermekszakrendelő épületénél

2022. május 17., 17:32

Dr. Kiss László polgármester a Városfejlesztő ügyvezetőjével és projektfelelőseivel ma munkaterület-bejárást tartott, megtekintette a készülő gyermekszakrendelő épületét, az ott zajló munkálatokat, valamint egyeztetett a kivitelező és a Beruházási Ügynökség munkatársaival.

Lomtalanítás a harmadik kerületben – Megvan a dátum és a körzethatárok is

2022. május 17., 11:39

A harmadik kerületben június 19. és június 30. között kerül sor a 2022. évi hagyományos éves lomtalanítási programra, adta hírül a BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója. Alább minden fontos információt összegyűjtöttünk, kérjük, figyelmesen olvassák el a kihelyezés módjára és idejére vonatkozó előírásokat.

Óbuda elkötelezett az elfogadás és a befogadás mellett – Május 17. a homofóbia elleni világnap

2022. május 17., 09:49

A homofóbia elleni világnaphoz kapcsolódóan minden évben nemzetközi jelentés készül az LMBTQI emberek európai helyzetéről. A magyar jelentés többek között kiemeli a gyűlölet-bűncselekmények számának növekedését, de azt is megemlíti, hogy erős volt a társadalmi fellépés a propagandatörvény ellen.

Közösségi Költségvetés 2022 szavazás – 30 új fejlesztésre várjuk voksaikat

2022. május 16., 18:13

Május elejéig több, mint 2200 fejlesztési javaslatot, a kerület szépítését szolgáló ötletet küldtek a kerületiek a Közösségi Költségvetés 2022 kampányra. A szavazólap elkészült, a 10 körzetben 30 fejlesztésre adhatják le voksaikat. Arra biztatjuk Önöket, legyenek olyan aktívak, mint a jelölési időszakban. Döntsünk együtt otthonunkról Óbuda-Békásmegyerről.

Óbudán tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Nagy Imre Társaság

2022. május 16., 16:32

A Nagy Imre Társaság tisztújító küldöttgyűlését vasárnap a Fő téri Esernyősben tartotta. A mártír miniszterelnökünk szellemi hagyatékát ápoló társaság 30 évvel ezelőtt szintén a harmadik kerületben alakult meg. A közgyűlés résztvevőit dr. Kiss László polgármester is köszöntötte.