Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

A Csillaghegyi mentőállomás négy mentőautóval segíti a betegeket

2020. május 25., 18:04

A közelmúltban új mentőautót kapott a Csillaghegyi Mentőállomás, így már négy autóval állnak a kerület rendelkezésére. Valamennyi autóban van defibrillátor és lélegeztetőgép is.

Az óvónők a veszélyhelyzet idején is dolgoztak – Bérük, munkahelyük továbbra is biztonságban

2020. május 25., 16:49

Kerületünkben az óvónők a veszélyhelyzet idején is dolgoztak. Többek között az ügyeletes óvodákban fogadták a gyerekeket, csinosították az épületeket, maszkot varrtak és osztottak.

A tervek szerint halad a békásmegyeri futópálya kivitelezése

2020. május 25., 15:58

Múlt héten – a terveknek megfelelően – elkezdődtek a békásmegyeri rekortán futópálya kivitelezési munkálatai. A pályát várhatóan 3 hónap múlva, vagyis nyár végétől vehetik birtokba a futók.

Vadvirágos méhlegelő Óbudán

2020. május 25., 13:55

Az elmúlt évtizedekben szerte a világon ijesztően csökkent a méhek és más beporzó rovarok száma. Becslések szerint Magyarországon az elmúlt néhány évben megduplázódott a méhveszteségek aránya. A méhek tömeges eltűnése sajnos javarészt emberi tevékenységgel és a nagyipari mezőgazdaság káros hatásaival hozhatók összefüggésbe. A méhek pusztulásának megállítása mindannyiunk közös érdeke, ezért nagy öröm, hogy más nagyvárosokhoz hasonlóan hamarosan a III. kerületben is kialakításra kerülhet egy vadvirágos méhlegelő.

Szépen halad a kerület takarítása – most a Római lakótelep volt soron

2020. május 22., 09:56

Városrészről-városrészre halad a sövények, fás szárúak és cserjék metszése, ifjítása. A városüzemeltetés munkatársai a Római lakótelepről mintegy 60 köbméter, illegálisan kihelyezett zöld hulladékot szállítottak el.