Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Játékos és ismeretterjesztő járdafestések Óbudán

2018. október 21., 08:00

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek eredményeként BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Moholy – Nagy Művészeti Egyetem művészei felfestették a Gyermekbarát városok program ábráit a kerület óvodái, iskolái közelében.

Barkácsolj együtt a Hello Wood kreatív csapatával a Zichy-kastélyban!

2018. október 20., 08:11

A különleges karitatív karácsonyfájáról, egyedi kabinjairól, a Sziget óriás hintájáról vagy épp meglepő, többfunkciós köztéri installációiról ismert Hello Wood beköltözött az óbudai Zichy- kastélyba, így az elhagyott ódon épület új funkcióra talált. A szinte kizárólag fával dolgozó csapat számos funkcióval töltötte meg a kastélyt, ugyanis lesz itt fúró- faragó workshop, a Technika#1, kiállító – és rendezvénytér, stúdió és iroda. A 061.hu az egyik alapítóval, Huszár Andrással járta körbe a Hello Wood új főhadiszállását.

Újabb rangos kitüntetést kapott Óbuda-Békásmegyer

2018. október 19., 13:00

Az önkormányzat nevében Bús Balázs polgármester vehette át Kardosné Gyurkó Katalintól a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Családbarát Önkormányzat Díját.

Gáz, ami a Gázgyárnál történik

2018. október 19., 12:32

A III. kerület önkormányzata közleményben reagált a gázgyári talajszennyezettséggel kapcsolatban ismét felmerülő kérdésekre, felvetésekre.

Újabb rémhír egy kerületi FB csoportban

2018. október 19., 10:54

Sajnos nem először tapasztalható, hogy egy III. kerületi facebook csoportban úgy jelennek meg hírek, hogy valóságtartalmuk nincs leellenőrizve, vagy azok megfogalmazása szándékosan félreérthető. Az önkormányzat bármilyen kérdéses, kétséges témák hátterének megvilágításában segít, amennyiben megkeresés érkezik a hivatalhoz. A csoport adminisztrátoraitól ebben az esetben sem érkezett kérdés.