Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Köszönjük a közösségi szemétszedésen résztvevők önzetlen munkáját a Római-parton

2021. október 16., 18:05

Hagyománya van annak, hogy közösségi szemétszedést hirdetünk, és összefogunk a Római-part tisztaságáért. Szombaton délelőtt több mint ötven lelkes résztvevő gyűjtötte a hulladékot, hogy tisztább, szebb, rendezettebb legyen a Duna-part és környezete.

Nem rászorulói, vendégei az ételosztásnak – Október 16. az élelmezési világnap

2021. október 16., 09:48

Az élelmezési világnap célja, hogy ráirányítása a figyelmet: embertársaink százmillióit sújtja éhezés, és a segítségnyújtás mindannyiunk számára kötelesség. A világnap alkalmából egy Óbuda-Békásmegyeren, az önkormányzat által is támogatott, étel- és élelmiszerosztással foglalkozó alapítvány munkájára és eredményeire kérdeztünk rá.

Felavattuk Óbuda fáját – A környezettudatosság és a klímavédelem egyik legfontosabb szereplője lesz kerületünkben

2021. október 15., 12:23

Október 15-én, pénteken ünnepélyes keretek között táblát helyeztünk el Óbuda fája 2021 győztese mellett – egy gyönyörű ezüst hársnál –, a köszöntőbeszédet követően pedig az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

Ezen a héten is vidám műsorral köszöntöttük kerületünk nyugdíjasait

2021. október 15., 11:19

A héten véget ért az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepségsorozat a kerületi idősklubokban és nyugdíjasházakban. Straub Dezső szórakoztató műsorát nagy örömmel hallgatták a résztvevők, majd pezsgős koccintás és finom ebéd következett.

Akadálymentesítéssel, közösségteremtéssel a látássérültekért – Október 15. a fehér bot nemzetközi napja

2021. október 15., 07:18

A fehér bot nemzetközi napjának célja, hogy a közvélemény figyelmét felhívja látássérült társaink sajátos helyzetére. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat több fejlesztéssel is támogatja, hogy számukra is hozzáférhetővé váljanak kerületünk szolgáltatásai az élet minél több területén.