Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Nincs idősáv-korlátozás a piacokon, így a Békásmegyeri Piacon sem

2020. november 27., 13:29

Dr. Nagy István agrárminiszter tájékoztatása szerint az időseket védő idősáv a piacokra nem vonatkozik, ezért nincs idősáv korlátozás a Békásmegyeri Piac területén sem.

Az adventi koszorú lakástüzet is okozhat, ha nem vigyázunk! – A legfontosabb tudnivalók, óvintézkedések

2020. november 27., 10:39

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, amivel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj.

Óvodáink és bölcsődéink dolgozóinak tesztelése megtörtént, az eredmény kifejezetten biztató

2020. november 26., 18:21

A harmadik kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóit a mai napon tesztelték, elenyésző számú munkatársunk koronavírustesztje lett csak pozitív – ők is tünetmentesek.

Az elkövetkező napokban több áramszünet is lesz a kerület különböző részein, az ELMŰ a lakosság türelmét kéri

2020. november 26., 15:51

Az ELMŰ Hálózati Kft. tájékoztatása szerint a következő napokban több alkalommal is egész napos áramszünetre kerül sor a kerület több pontján. Mivel előre tervezett karbantartási munkákról van szó, azok elhalasztása nem lehetséges.

Civil szervezetek a járványhelyzetben – Megsokszorozódott feladatok, nélkülözhetetlen segítség

2020. november 26., 14:17

A civil szervezetek munkája nélkül egyetlen demokratikus társadalom sem működhet. Fokozottan igaz ez a járványhelyzetre, hiszen szociális, egészségügyi, lelki és gazdasági hatásait mindenki megérzi. A harmadik kerületi civil szervezetek járványhelyzetben végzett munkáját bemutató cikksorozatunkban elsőként a kisgyermekes családok figyelmét szeretnénk felhívni az Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány munkájára.