Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Jelentkezzen Ön is számlálóbiztosnak, meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt – Népszámlálás 2022

2022. július 4., 09:19

2022-ben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről. A jelentkezés határidejét meghosszabbítottuk szeptember 16-ig. A bérezés teljesítménytől, a bejárt lakcímektől és az összeírt személyek számától függően akár bruttó 200–250 ezer forint is lehet. A 25 éven aluli személyek adómentességet is élveznek.

Gyerekprogram az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárában

2022. szeptember 24., 18:00

Egy igazi esti mese élményre hív minden mesét szerető családot 2022. szeptember 30-án 19:19-20:20 között az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára. A Háló-zsákba-macska elnevezésű programmal az Ezüsthegyi Könyvtár segíti a gyerekek fantáziájának, szókincsének fejlesztését, lehetőséget teremtve a minőségi együtt töltött, családi időre.

Elkötelezettség a közösség szolgálata iránt – Átadtuk a Balázs Lajos Óbudai Civil Díjakat

2022. szeptember 23., 18:59

A civilek közösségért végzett munkáját elismerni hivatott, 2010-ben alapított Balázs Lajos Óbudai Civil Díj átadására idén is ünnepélyes keretek között került sor az Esernyős Szindbád termében. Az ez évi díjazottak magánszemélyek, akik évtizedes kimagasló, a közösségért, a társadalomért végzett munkájukkal bizonyították a civil társadalom erejét, a civil munka fontosságát.

Térítésmentesen lehet igényelni zöldhulladékgyűjtő zsákot

2022. szeptember 23., 12:30

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idén második alkalommal biztosít térítésmentesen zöldhulladékgyűjtő zsákot a kerületben élőknek. A zsák segítségével közösen tudjuk tisztán tartani közterületeinket, lakókörnyezetünket.

Videópályázatot hirdetünk klímatudatos étkezés témában

2022. szeptember 23., 12:25

Legklímabarátabb kerületként kiemelten fontos számunkra, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható életmód eszközeire, és hogy a lakossággal együtt küzdjünk a pazarlás ellen. Videópályázatunkon a fenntartható és klímatudatos étkezés, élelmiszerpazarlás csökkentése, zero waste – low vaste étkezés témában várjuk a kisfilmeket.

Megvédjük a rezsiemelés harmadik kerületi áldozatait

2022. szeptember 22., 11:49

A rezsicsökkentés kivezetése rengeteg háztartásnak, családnak okoz hatalmas költségemelkedést. Önkormányzatunk a rezsiemelés harmadik kerületi áldozatait védi a szeptember 22-i képviselőtestületi ülésén meghozott döntésével, amely szerint új segélyezési formát hoz létre, ezzel jelentősen kiegészítve a fővárosi támogatásokat.