Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

Élő történelem a Szentendrei úton

2019. január 18., 15:00

Mivel az Aquincumi Múzeum a kiállító épület belső felújítása, és a kiállított tárgyak restaurálása miatt február 28-ig nem látogatható, a kiállítótermek helyett most a főváros egyik legnépszerűbb múzeumának múltjában barangolhatunk egyet.

420 millió forintból újul meg Kaszásdűlő központi része

2019. január 17., 09:17

Fővárosi és kerületi forrásból korszerűsítik az egyik legnagyobb lakótelep centrumát. Közösségi tervezési folyamat során, a helyi lakosok, intézmények vállalkozások javaslatai alapján alakul ki a pontos fejlesztési terv.

“Kevés kerület mondhatja el magáról, hogy egy ilyen zenekar segíti kultúrmisszióját”

2019. január 16., 16:54

A 25 éves Óbudai Danubia Zenekar 2019-ben is tovább építi egyedien igényes, sok huszadik századi és kortárs művet felvonultató repertoárját. Az idei évad első fél évének terveiről tartott sajtótájékoztatót Ács Péter ügyvezető, valamint Hámori Máté, művészeti vezető. Az eseményen részt vett Bús Balázs polgármester is, hiszen a zenekar Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának támogatását élvezi.

Mit tehetünk a légszennyezettség csökkentésének érdekében?

2019. január 16., 09:30

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt levegőszennyezés következtében. A rossz levegőminőség legfőbb okozójaként a válaszadók több mint kétharmada az ipart és a közlekedést jelöli meg, azonban jó tudni, hogy az egészséget leginkább veszélyeztető szállóporszennyezés 85%-ért a helytelen lakossági fűtés a felelős.

Közösségi torna: Chi-Kung télen is

2019. január 15., 14:22

A Közösségi Torna program Chi-Kung edzései a téli szezonban is folytatódnak. Ezúttal az edzésekre termi órák keretében adnak lehetőséget.