Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hírek

József Attila-verssel emlékezünk meg a magyar kultúra napjáról

2021. január 22., 16:15

Minden esztendőben január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, megemlékezve arról, hogy Kölcsey Ferenc e napon fejezte be a Himnuszt. Ebből az alkalomból ezúttal József Attila Mondd, mit érlel… című versét hallgathatjuk meg együtt.

A magyar kultúra napján veheti át az Óbudai Platán Könyvtár a Minősített Könyvtár címet

2021. január 22., 10:43

A hazai könyvtárszakma egyik legrangosabb elismerésében részesült az Óbudai Platán Könyvtár, Minősített Könyvtár címet nyert. Ma, a magyar kultúra napján ünnepélyes keretek között adják át az elismerést.

Három hét múlva kapjuk vissza a csillaghegyi KönyvMegállót

2021. január 22., 09:43

Az Óbudai KönyvMegállók sorából ezúttal a csillaghegyit a közeli Tesco áruház felújítása miatt, ideiglenesen elszállították. Csupán három hétig kell nélkülöznünk azt. Addig is köszönjük mindenki türelmét, és ajánljuk figyelmükbe a többi kerületi KönyvMegállót.

Áramszünet várható a kerület több pontján is jövő héten

2021. január 22., 09:07

A következő hét folyamán a kerület több pontján is karbantartást végeznek az ELMÜ munkatársai. Mutatjuk, pontosan hol és mikor kell áramszünetre számítani.

Várjuk javaslataikat, ki kapja idén az Óbuda Kultúrájáért Díjat

2021. január 21., 13:50

Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el képviselő-testületünk annak a személynek vagy csoportnak a kiemelkedő munkáját, aki/ami Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez kimagasló teljesítményével vagy életművével hozzájárult. Március 10-ig várjuk a kerületi lakosok javaslatait: Önök kit jelölnének jó szívvel az idei díjra?