Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

10 éve segítik a szükségben élőket Óbudán

2018. február 27., 15:08

Az Ételt az Életért Alapítvány ingyenes ételosztásaira az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központnál lehet igényelni sorszámot.

10 éve működik a Krisna-hívők Ételt az Életért szegényélelmezési programja Óbudán. A kezdetben kisebb adagszámokkal induló ételosztás mára a kerület legnagyobb szociális élelmezési programjává nőtte ki magát, minden hétköznap két osztóponton több száz adag étel kiosztását végzik az alapítvány önkéntesei.

A Krisna-hívők számára fontos, hogy először is saját házuk táján, a Csillaghegyen található kulturális központjuk és vegetáriánus konyhájuk (III. Lehel u. 15-17.) közvetlen szomszédságában segítsék a rászoruló családokat. Nagy hangsúlyt fektetnek a családok védelmére és a gyermekek helyes táplálására, valamint arra, hogy a mennyiség mellett kifogástalan minőségű, tápláló, gazdag, finom és egészséges ételeket szolgáljanak fel.

Az önkormányzat támogatásával működő étkeztetésre a két óbudai osztópont valamelyikén bárki jogosult, aki az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központnál kérelmezi az ellátást önmaga vagy akár egész családja számára, és kérelmét pozitívan bírálják el a szolgálat vezetői. Ezt követően a kérelmező sorszámot kap, amellyel a hét 5 munkanapján tudja igénybe venni a szolgáltatást, és választhat a kaszásdűlői, illetve a békásmegyeri helyszínek közül. 

Az ellátás során minden nap fejenként egy adag meleg egytálételre és friss pékárura jogosultak a sorszámmal rendelkezők, de lehetőség szerint kiegészítő termékeket, pl. gyümölcsöt, joghurtot, konzervet, vagy zöldségeket is kaphatnak elvitelre. A mindennapos ételosztások mellett évente két alkalommal (Karácsonykor és Gyermeknapon) kiemelt élelmiszercsomag-osztást is szerveznek a kerület ellátottai számára. 

Amennyiben Ön szükségben él és szeretne részt venni élelmezési programunkban, vagy környezetében él olyan rászoruló, aki segítségre szorul, kérjük, hogy keresse fel az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központot (cím: 1035 Budapest, Váradi S. u. 9-11., tel.: 1/250-19-64).

Fotó: Benkő Vivien Cher