Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

10 éves Óbuda Kerékpárkölcsönzője

2019. április 3., 13:30

2009 óta minden évben márciusban nyitja kapuit a sokak által használt és kedvelt, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Berguson Kerékpárszaküzlet közös üzemeltetésében lévő Óbuda Kerékpárkölcsönzője. Ennek célja Óbuda-Békásmegyer polgárainak munkába való eljutásának megkönnyítése, ezzel kapcsolatosan egészségük megőrzése, a gépjárműforgalom csökkentése, a kerékpározás népszerűsítése.

A kerékpárkölcsönző lehetőséget nyújt minden olyan III. kerületi polgár számára, akiknek fontos saját, mind környezete egészségének megőrzése. A Laktanya utcában lévő kölcsönző ezúttal is kiváló állapotban lévő és szervizelt kerékpárokat biztosít a sportolni vágyók számára. Az üzlet melletti P+R parkolóban az autóval érkezők letehetik járműveiket, hogy kerékpárra ülve tudjanak eljutni munkahelyükre, akár a főváros bármely más kerületébe.


Emellett a kerület elhelyezkedése Budapesten belül a legalkalmasabb családi, baráti kerékpározások céljának, illetve kiindulásaként. Rövidtávú családi túráknak kiválóan alkalmas a Római Part, Hajógyári sziget, Margitsziget, Szentendre, hosszú távú túráknak a Dunakanyar, Visegrád, Szentendrei sziget. Mindezen úti célok eléréséhez a kerékpárkölcsönzőnktől biztonságos kerékpárút vezet. Hétvégi kerékpározáshoz minden korosztály számára biztosítunk bérelhető kerékpárokat.
Az Óbuda Kerékpárkölcsönző változatlan, alacsony árakon vár minden érdeklődőt.

Kerületi lakosok hétköznap 200 Ft/nap összegért tudnak kerékpárt bérelni, a nem óbudai lakosoknak 200 Ft/óra, hétvégén és munkaszüneti napokon a bérleti díj 200 Ft/óra. A bérleti díj egyes típusok esetében eltérhet.

A bérelhető kerékpárokról, illetve feltételekről az www.obudakerekpar.hu oldalon kaphatnak további tájékoztatást.

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől péntekig: 7-19 óráig,
  • Szombat – Vasárnap: 9-19 óráig

Cím: 1033 Budapest, Laktanya u. 1/B.
Telefon: + 36 20 207 31 33