Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

10 ezer gyermek nyári táboroztatását támogatja a Főváros

2020. július 21., 15:02

Nehéz tanév áll mögöttünk, gyerekek, szülők egyaránt elfáradtunk. Most lehetőséget kapnak a nehezebb családi környezetből érkező tanulók is, hogy kikapcsolódjanak, feltöltődjenek, a fővárosi önkormányzat támogatásával. Budapest ezúttal nemcsak táborozóknak, hanem a táboroztatóknak is segítséget nyújt.

A fővárosi önkormányzat idén segítséget kíván nyújtani a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került családok – különös tekintettel az általános iskolásokat nevelők – részére a nyári szünet időtartamára a gyermekek felügyeletének megoldásában. A cél 10 000 budapesti gyermek 5 napos táborozásához biztosítani kedvezményes lehetőséget.

A főváros sport-, művészeti-, személyiség-, és készségfejlesztő, érzékenyítő, prevenciós, tehetséggondozó és felzárkóztató programok és foglalkozások szervezésének nyári napközis formában történő lebonyolításához kíván támogatást nyújtani.

A 10.000 forintos hozzájárulás olyan gyermek után vehető igénybe, aki 14. életévét 2020. augusztus 31. napjáig nem töltötte be és Budapesten állandó lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik.

A programban támogatott partnerként vehet részt bármely olyan – napközis táboroztatásban tapasztalattal rendelkező – budapesti székhelyű vagy telephelyű intézmény, szervezet, vagy egyéni vállalkozó, aki a 2020. évre a táborozási tevékenységét az illetékes szerveknél igazoltan bejelentette.