Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

1956-os megemlékezés a Kiscelli Schmidt-kastélynál

2017. október 17., 08:12

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nevében tisztelettel hívjuk az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésre.

Az ünnepi megemlékezésre 2017. október 22-én vasárnap 17 órakor kerül sor a Kiscelli Schmidt-kastélynál.

Cím: Budapest III., Kiscelli utca 108.

Beszédet mond: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő

Az ’56-os hősök emlékére ünnepi műsort ad az Óbudai Danubia Zenekar, a kerület kulturális nagykövete. Beethoven Egmont nyitánya mellett felcsendül Kodály: Kádár Kata balladája, Kodály: Intermezzo a Háry Jánosból, valamint Barók: Magyar képek. Szólista: Haja Zsolt, vezényel: Hámori Máté.

Az ünnepségen való részvétel a Templomtér befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, hogy 2017. október 20-ig jelezze a protokoll@obuda.hu email címen! Az ünnepségen való részvételt csak a regisztrált vendégeknek tudjuk biztosítani, megértésüket köszönjük!

18 órakor, az ünnepséget követően mécsesgyújtásra, valamint a tisztelet virágainak elhelyezésére kerül sor az ’56-os hősök emlékét őrző, a Schmidt-kastély bejáratánál található emléktáblánál. Kérjük, hogy a megemlékezésre egy szál fehér virágot vagy mécsest hozzon magával!