Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

2 millió forint értékű adomány kerületünkben a Magyar Vöröskereszt segítségével

2020. június 30., 15:49

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején kerületünkben több mint 2 millió forint értékben osztott szét adományokat, összesen 848 kerületi lakosnak és 4 kerületi intézménynek. Élelmiszert osztottak, rendkívüli véradást szerveztek, valamint az utcán élő emberekről is gondoskodtak.

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején is számtalan olyan tevékenységet végzett, mellyel a veszélyeztetett vagy rászoruló lakosság számára biztosította a legelemibb szükségleteket és a szociális ellátást.

Tapasztalatuk szerint a legnagyobb igény az elmúlt hónapokban a tartós élelmiszerekre jelentkezett, ezért Budapesten elindították az “Otthon segítünk” kezdeményezést, melynek keretében házhoz vitték a segélycsomagokat, valamint igény esetén a rászorulóknak segítettek a bevásárlásban, ügyintézésben is.

Együttműködtek a kerületi Családsegítő Szolgálattal és az Óbudai Szociális Szolgáltatóval is, amelynek keretében a kerületi családok és nyugdíjas házak számára csokoládét, élelmiszer- és vegyi csomagokat, valamit keresztrejtvényeket juttattak el.

A Vöröskereszt egyik alapfeladatát, a véradást is megszervezte a járvány ideje alatt is annak ellenére, hogy a megszokott véradó helyszínek nem álltak rendelkezésre. Kerületünkben 112 fő vett részt az áprilisi és júniusi véradáson.