Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

20 + 200 – már ennyi fát ültetett az önkormányzat idén

2018. május 4., 12:18

20-20 db facsemetét adományozott a FŐTÁV Zrt. a Föld napjához kapcsolódóan azon kerületeknek, ahol nagy arányban veszi igénybe a lakosság távhőszolgáltatást. A kerületnek adományozott fák a Laktanya utcai sportparkba kerültek.

Bús Balázs polgármester az önkormányzat szakembereit kérte fel arra, hogy mérjék fel a kerületi helyszíneket, ahová elültethetők a kapott fafajták. A legalkalmasabb területnek a Laktanya utcai sportpark bizonyult. Az önkormányzat az adomány elfogadásával vállalta a fák elültetésének és gondozásának költségét.

A 10 darab mezei juhar, valamint háromfajta hárs elültetésére május 4-én került sor, melyre Bús Balázs polgármester és Kelemen Viktória alpolgármester, illetve az adományozó FŐTÁV Zrt. PR és kommunikációs vezetője, Herpai Attila is ellátogatott.

Ezzel a húsz fával a kerület tavaszi faültetése lezárult. A hosszan tartó tél és az azt szinte átmenet nélkül követő áprilisi hőség megnehezítette az ültetők dolgát, de így is sikerült elültetni a tavaszi célként meghatározott 220 darab fát, melyeket az önkormányzat a következő időszakban intenzíven locsolni, gondozni fog. Ezzel párhuzamosan megindult a fa.obuda.hu tájékoztató honlap is, melyre a kerületi faállománnyal kapcsolatos adatokról és egyéb a faültetéssel kapcsolatos információkról kaphatnak tájékoztatást az oldalt felkeresők. A weboldal adatállománya folyamatosan bővül.

A faültetések számát tekintve az önkormányzat az idei évben további 800 fa kiültetését tűzte ki célul. Erre az őszi ültetési időszakban kerülhet sor. Az önkormányzat bízik abban, hogy a kerületi lakosok és cégek részéről sokan csatlakoznak majd a szeptembertől új szintre lépő közösségi fatelepítési programhoz is, melynek kidolgozása jelenleg is zajlik.