Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A szociális munka reményt ad

2009. november 11., 13:48

Családsegítők, a hivatal szociális osztályának munkatársai, idősgondozók és civil szervezetek önkéntesei körében ünnepelte Óbuda-Békásmegyer vezetése a szociális munka napját. Ezen alkalomból idén is átadták a Fischer Ágoston díjat. A polgármester öt szociális területen dolgozó munkatársat részesített polgármesteri dicséretben.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Kedden ünnepelte meg a kerület a Szociális Munka Napját a városrész. Bús Balázs polgármester ünnepi beszédében a növekvő szociális feszültségek kapcsán a szolidaritás jelentőségét hangsúlyozta. Emlékeztetett arra, hogy számos kritikát kapott azért, hogy olyan széles szociális ellátórendszert épített ki a kerület, mely ma már alig finanszírozható. Ezekre a vádakra – szavai szerint – úgy felelt: „az emberi méltóság nem mérhető pénzben”.
Nem javul a közeljövőben a társadalom helyzete, ezt jelzik a számok, a statisztikák és tendenciák. Azt mondta „a jelenlegi kilátások mellett, a jelenlegi feltételekkel hosszabb távon nem működhet egyetlen európainak mondott ország sem. Nem kell ahhoz politizálni, hogy az ember belássa, nem mehetnek így tovább a dolgok.” A remélt fordulatig azt kérte a hallgatóságtól, hogy munkájuk révén adjanak reményt a rászorultaknak és kiszolgáltatottaknak.
A Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat idén Czöndör Istvánné kapta a III. kerületben élő idősek és fogyatékos személyek érdekében kifejtett fáradhatatlan munkája elismeréseként.
Polgármesteri dicséretet és az ezzel járó pénzjutalmat Dr. Andráczi-Tóth Veronika, Honti Szilvia, Horváth Valéria, Kőházi Kis Enikő és Tegzéné Schlotter Ágnes kapta meg.

obuda.hu