Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent a Fő téren

2009. november 24., 15:53

Idén tematikus hétvégéken – könnyűzene, világzene, magyar zene, jazz – hangolhatjuk ünnepre a lelkünket. Szombatonként már 11 órától benépesül a színpad. A programok első felében a legkisebbek szórakoztatása a cél, s a meseszínházak mellet a kerület intézményei is képviseltetik magukat ünnepi műsorukkal.

Délutánonként népszerű kórusok, zenei formációk, előadóművészek lépnek fel, akárcsak a gyertyagyújtással záruló vasárnapi programokon. A megnyitón a méltán népszerű Budapest Bár, november 29-én pedig a Tom Stormy trió forrósítja fel a hangulatot a Fő téren.

Ám nem csak a színpad kínál látnivalót, a tér minden pontjára igazi karácsonyt megelőző, hangulatot varázsolt a műsort összeállító Óbudai Kulturális Központ. Minden bizonnyal ezúttal is népszerű lesz a korcsolyapálya, hiszen november 28-ától január 31-éig, minden nap ingyenes vár kicsikre és nagyokra, ahol a jó minőségű jég mellett az is csábító, hogy helyben van, és korcsolyát is kölcsönözhetnek a siklani vágyok

Kézműves vásár és kézműves foglakozások színesítik a kínálatot, ahol a vállalkozó kedvű gyerekek szakavatott segítséggel elkészíthetik a szeretteiknek szánt ajándékaikat, s mindeközben mézes- és kürtőskalács, valamint fűszeres forró italok illata lengi be a teret. Advent utolsó hétvégéjén pedig állatsimogató várja a gyerekeket.

A várakozás időszakában a Fő téri programok mellett Békásmegyeren és Csillaghegyen is hamisítatlan karácsonyi hangulat fogadja a látogatókat. A hagyományoknak megfelelően a Csobánka téren is karácsonyfa áll és december 14-től 20-ig Karácsonyi vásár, majd 20-án a Diótörő prózai változata és a Manókonyha fokozza a hangulatot. Csillaghegyen december 12-én Mikulás és Luca napi kézműves foglalkozásra, december 17-én pedig Nyiss kaput, angyal címmel bábelőadásra várnak mindenkit

S akinek még ez is kevés azt esténként tárt kapukkal várják az Óbudai Kulturális Központ házai, ahol november 28-án a San Marco utcában Lajkó Félix koncert, a Csobánka téren színházi előadás lesz. December 12-én sem könnyű a választás, mivel a Fő téren Prímás találkozó, a Csobánka téren Luca napi táncház szerepel a programban, míg az Óbudai Teátrumban színházi előadás. Másnap pedig Ferenczy György a Fő téren, Benkó Dixieland Békáson, a San Marco utcában pedig a Sirtos táncház szerepel a kínálatban. S nem lesz ez másként 19-én sem, amikor a Fő téren Benkóék Karácsonyi miséje, az Óbudai Kulturális Központban pedig Zséda koncert vár a látogatókra.

Minderről részletesen tájékozódhat weboldalunkon.

 

V. M.