Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Megújul a Kolostor utca burkolata

2011. június 20., 14:36

Teljes felületén felújítják a Kolostor utca burkolatát, a kezdést a tanév végéhez igazították. A munkálatok hat hete alatt a Bécsi út irányába egyirányúsítják az utcát. A járda- és útjavítások a kerületben egész nyáron tartanak.

Hogy ne zavarják az iskola forgalmát, a tanév végeztére, június 20-ra időzítették a Kolostor utca teljes felületű felújításának kezdetét. A kivitelezés átfutási ideje várhatóan hat hét. A felújítás idejére az útszakaszt lefelé, a Bécsi út irányába egyirányúsítják, felfelé csak az angol iskoláig lehet majd menni. A felújítás során átépülnek a kiemelt szegélyek és a teljes útpályaburkolat a Kiscelli múzeumig, ezzel megszüntetik a közlekedőknek régóta gondot okozó csúszós útpályát.

Június 27-én megkezdik az Erdőalja úti iskola előtt a teljes burkolatfelújítást és kiépítik a parkolót. Az első 2-3 héten a Fővárosi Vízművek végez vízcső-rekonstrukciós munkákat, ezt követően folytatódik az útépítés. A munkálatokat  a tervek szerint augusztus végére fejezik be.

Útjavításokat végeznek továbbá a Lukács György utcában, a Testvérhegyi és Táborhegyi úton, a Testvérhegyi lejtőn és a Kálvin közben. Kisebb javítási munkákra lehet számítani a Kapaszkodó úton, a Kunigunda útján, a Bokor utcában (itt nagy kockaköveket raknak le), valamint a Hollós Korvin Lajos utcában. Járdát javítanak a Kabar és a Kiskorona utcában, a Gyógyszergyár utcában, ahol kiemelt szegélykövet is cserélnek, a Városfal közben, a Polgár utcai parkban pedig a megsüllyedt kockakő-burkolatot rakják át. Megkezdődik a  Csúcshegyi utcák helyreállítása is: a Solymárvölgyi úton, az Aranypatak, a Mécsvirág, az Őzsuta, a Menedékház, a Vadászles és a Vadóc utcában, valamint az Erdőalja út és a Menedékház utca közötti erdei útszakaszon.