Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

2017-ben is megmérkőztek egymással az óbudai nyugdíjasok

2017. május 12., 10:23

31 csapat indult az idei óbudai Nyugdíjas Sport Kupán, hogy összemérjék erejüket. A 23 junior csapat mellett 8 senior csapat is rajtvonalhoz állt.

18. alkalommal került megrendezésre az Önkormányzat támogatásával az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Sport Kupája. A versenyzők idén is az Óbudai Kaszások kosárlabda csarnokában mérhették össze ügyességüket. A megnyitón Müller Istvánné az ÓSZSZI vezetője és Jobbágy László erőemelő világbajnok, a rendezvény díszvendége üdvözölte a csapatokat, és biztató szavakkal igyekeztek fokozni a versenyzők elszántságát.

A közös bemelegítést Jobbágy László erőemelő világbajnok vezette. 1972-ben kezdett el versenyezni erőemelésben. Negyven évesen Masters I. és Masters II. kategóriákban versenyzett. Tíz év kihagyás után 2010-ben Masters III. azaz hatvan év feletti kategóriában újra kezdte a versenyzést. 2016-ban Óbuda napján Óbuda sportolója címet kapott. Példája azt bizonyítja, hogy ha valaki rendszeresen mozog, idősebb korára is képes megőrizni kondícióját. A verseny iránti érdeklődés nagyságát jellemzi, hogy a nyugdíjas klubbokban előselejtezőt rendeztek.

Az ügyességi számokból álló váltóverseny feladatai a versenyzők életkori sajátosságaihoz igazodtak, a fiatalabbak lendületesebben, az idősebben megfontoltabban teljesítették.

Az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat nagy izgalommal várták a csapatok. Nem maradt el a szurkolás, buzdítás, majd a közös öröm egy-egy jól sikerült feladat után.

A verseny végén eredményt hirdettek, a díjakat dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály  vezetője, Müller Istvánné intézményvezető és dr. Török Ottó olimpiai bronzérmes öttusázó adta át. Senior kategóriában I. helyezést ért el a Harang Idősek Klubjának csapata. A junior kategória győztese a Szérűskert Idősek Klubjának 2-s csapata lett. Bús Balázs polgármester gratulált valamennyi résztvevőnek, és külön köszöntötte a győzteseket.

 A legidősebb résztvevők a 90 éves Fülöp Istvánné, Katika és a 91 éves Párdányi Jenő oklevelet vehettek át, valamint köszöntötték a születésnapos Jékli Gyulát is.