Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

2020. az alapozás éve lesz! – Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzatának új polgármesterével beszélgettünk

2020. február 11., 12:59

Az ÓBIÖK 2019. november 28-án választotta meg polgármesterét, alpolgármesterét, képviselőit. Német Csongor Olivér ifjúsági polgármesterrel a megválasztása óta eltelt időszakról, jövőbeli terveiről beszélgettünk.

A 16 éves polgármester a Varga István Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium 10. évfolyamos hallgatója, jó tanuló, kiváló sportoló. Német Csongor rendkívül tudatosan, határozott tervekkel lát munkához.

Miért indultál a választáson?

Általános iskolás korom óta aktívan részt veszek a diákönkormányzat munkájában, a polgármesterséget négy év „közéleti” munka előzte meg. Nyitott, változatos személyiségnek tartom magam, érdekel a világ, olyan vagyok, akinek nem közömbös, hogy mi történik a környezetében. Érdekel a társadalmi rétegek különbözősége, különböző igényei, mindig keresem, hogy hogyan lehet valami kicsit jobb. Ezen kívül azt hiszem elég jól ismerem a korosztályomat, tudom, hogy a sok dologban különbözünk egymástól, de sok van, ami összeköt. Ilyen például a zene, vagy az e-sport.

Az ÓBIÖK szervezésében eddig is sok zenei programot találunk, vannak ezzel kapcsolatban további elképzeléseitek?

Mindenképp szeretnénk olyan zenei koncerteket, fesztiválokat rendezni, ahol együtt lehetünk, megismerhetjük egymást, véleményt cserélhetünk. Óbuda zöld kerület, azt gondoljuk, hogy itt lehetőség van olyan szabadtéri koncerteket szervezni, ami nem csak a III. kerületi diákoknak lehet érdekes. Azt is gondolom, hogy változni kell, ahogyan a világ is változik körülöttünk. Az e-sportot a XXI. század sportjának gondolom – például egy e-sport bajnokság is jobban összeköthet bennünket.

 Hogyan láttok neki a munkának?

Nagyon sok a terv, most az ötletelés fázisában vagyunk! Szeretnénk az ÓBIÖK-öt kiemelt szervezetté formálni, presztízsét, ismertségét növelni, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, hogy van érdekképviseletük. Mivel közgazdaságtant is tanulok, tisztában vagyok a marketing fontosságával. Azért, hogy minél jobban megismerjük a fiatalok igényeit online kérdőív kiküldését tervezzük. A jó marketing része a jó kommunikáció, ezért szeretnénk a már meglévő Facebook-oldalunk mellett honlapot is indítani, ez informatívabb, a diákokkal és a tanárokkal való kapcsolattartásnak is ez a legjobb platformja. Országos szinten szeretnénk felvenni a kapcsolatot az ifjúsági önkormányzatokkal tapasztalatcsere miatt. „Ahol jó példát találunk, átvesszük, a hibákból pedig tanulunk.”

 Szóval ez az év az alapozás éve lesz, jövőre pedig jöhet az építkezés!