Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

3. adventi hétvége: eredményhirdetés és adományosztás

2013. december 13., 12:29

December 14-e és 15-e is bővelkedik programokban az Advent Óbudán mindkét helyszínén. Az advent nem múlhat el jótékonyság nélkül, ezért most is több rászoruló családot örvendeztet meg az önkormányzat.

Szombaton a Fő téren 11 órakor Luca, Luca, kitty-kotty. Mesék, mókák, varázsok várják a gyerekeket a színpad elé, ezt Gulyás László vándormuzsikus előadása követi. Mint minen hétvégén most is fellépnek a kerületi iskolák diákjai. Ezúttal az Első Óbudai Általános Iskola Betlehemes játékát láthatja a közönség. Fellép a nemzetközi hírű  Kincső Néptáncegyüttes is, akik táncukkal jól felmelegítik a színpadot és a szíveket is, előkészítve azt a Karácsonyfa-díszítő verseny és a Te rajzolsz, én varrok rajzpályázat eredményhirdetésére és a Karácsonyi játékgyűjtés adományainak átadására.

fotó 1

A Karácsonyfa-díszítő verseny december 9-én volt. A zord időjárás ellenére huszonkét csapat vett részt a a Fő téren megrendezett versenyen. A díjakat, a karácsonyfákat és az adományokat Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át. Az összegyűjtött játékokat Zanáné Haleczky Katalin, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ igazgatója veszi át és juttatja el a rászoruló gyerekek részére.

Az ajándékosztás után ezen a napon biztosan nem sietnek haza a gyerekek, mert örvendezteti meg őket koncertjével. Felcsendül a agy kedvenc is a Nótás Mikulás is. A nap végéhez közeledve, 19 órakor rendhagyó prímástalálkozónak lehetnek tanúi az érdeklődők.

újlaki vásrA Promenádon is fergeteges hangulat várja a vásárlókat és nézelődőket egyaránt. Délben a  Symbol Band játszik, majd itt is iskolások zenés-táncos műsora következik a Fodros Általános Iskola növendékeinek előadásában, majd 15 órakor a Swing Manouche és 17 órakor a Trio Acoustic teremt jó hangulatot.

Vasárnap a Fő téri színpadot a BAB Társulat óriásbábos utcaszínházi előadása, az Óbudai Népzenei Iskola, majd a Pais Dezső Általános Iskola  tanulóinak előadása tölti meg. 16 órakor egy kihagyhatatlan gasztronómiai program veszi kezdetét, a házi készítésű karácsonyi sütemények versenye. Utána a gasztronómia csodálatos világát névleg megidéző  Szalonna és bandája lépnek fel, majd a zenei programot a jól ismert Ferenczi György és a Rackajam zárja.

A harmadik adventi gyertyát Menczer Erzsébet országgyűlési képviselő gyújtja meg ezen a vasárnapon.

A Promenádon , azaz az Újlaki Vásárban az ínycsiklandó falatok után délben a 4M Dance Company táncbemutatóját, majd a Kardos trio előadását élvezheti a nagyérdemű.

újlaki vásár2

Természetesen az adventi programok nem érnek véget és számos kísérőprogramot kínál az egész családnak. Érdemes ellátogatnia a többi helyszínre is, nehogy lemaradjanak valami igazán rendkívüliről.

Böngésszék a részletes programot és vegyenek részt az ünnepi programkavalkádban!