Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

30 ezer kilogramm élelmiszer-adomány jutott el a kerületi rászorulókhoz tavaly – Köszönjük!

2022. február 18., 09:40

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ összesen több mint 28 millió forint értékben tudott a harmadik kerületi rászoruló lakosok számára a tavalyi évben élelmiszer-adományokat kiosztani partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) 1992 óta segíti a harmadik kerületben élőket. Munkatársaink azért dolgoznak, hogy minden óbuda-békásmegyeri lakos hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre rászorulóként szüksége van.

Az ÓCSTGYVK szakembereinek munkája számos területet átfog, tevékenységük egyik fontos része a rászoruló családok segítése élelmiszercsomagokkal. A napokban elkészült ennek a támogatási formának a 2021-es mérlege.

A harmadik kerületi rászoruló családokhoz összesen 29 543 kilogramm élelmiszer jutott el 2021-ben.

Átlagosan 50 951 forint értékű élelmiszer-adománnyal segítettünk egy-egy támogatásra szoruló lakost.

Azaz összesen közel 28,5 millió forint értékben.

Köszönjük állandó partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatását. A több mint tizenhét éves múltú, hazai nonprofit szervezet kapcsolatot teremt az országunkban felhalmozódó élelmiszer-feleslegek és az arra rászoruló polgárok között. Mindezzel elősegítve az élelmiszer-pazarlás és a nélkülözés csökkenését Magyarországon, miközben az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezetterhelést is csökkentik.

Természetesen Önöknek, minden adományozónknak, támogató partnerünknek is hálásan köszönjük tavalyi évi felajánlásaikat!

Jó érzés, hogy Óbuda-Békásmegyeren elmondhatjuk: számítunk egymásnak.