Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

38 csapat az első Family Futamon

2019. április 18., 16:30

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezte meg a III. kerületi Torna és Vívó Egylet és a Margitszigeti Atlétikai Centrum családi programját az önkormányzat sportpályáján. Az eseményen 38 csapat 150 versenyzője állt rajthoz, a kerület iskolái közül 11-en képviseltették magukat. A részvétel mindenki számára ingyenes volt, a csapatoknak mindössze regisztrálniuk kellett előzetesen.

A megmérettetést az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola hat növendéke (Drexler Ákos, Dobovics Gergő, Szatmári Boglárka, Osztovics Dénes, Árkossy Máté, Jakab Attila) egy különleges trombita fanfárral nyitotta meg.

  A versenyen minden csapat öt állomást teljesített, a célba dobást, a 40m síkfutást, a mini gátakkal és létrával tarkított koordinációs feladatot, a helyből távolugrást, valamint a 800m-es futást. A viadal egyedi jellegét az adta, hogy szülők és gyermekek együtt versenyezhettek. A hangsúly ezen a napon nem az egyéni teljesítményeken, hanem a csapat által elért eredményen és a mozgás közös élményének megélésén volt. A zenével aláfestett hangulatos légkör csökkentette az esemény verseny jellegét és felszabadult szórakozást biztosított a kicsik számára. A csapatok vegyes összetétele azért is jó kezdeményezés, mert a szülők egyéni példamutatása életre szóló elkötelezettséget teremthet gyermekeik számára a sportolás és a mozgás iránt.

A Family Futam minden indulója győztesként hagyhatta el a pályát, hiszen minden résztvevő egyedi, külön az eseményre gyártott érmet, a szervező egyesületek nevével ellátott hátitáskát, valamint  gyümölcsöt, vizet és izotóniás italt kapott ajándékba.

Az önkormányzat és az egyesületek közötti együttműködésnek köszönhetően a létesítményben egyre több, a kerületben élők számára ingyenes, mozgást népszerűsítő program várható. A futás szerelmeseit heti 2 alkalommal, minden hétfőn és szerdán 18:30 órától várják az egyesület szakképzett edzői. A sportközpont medencéje pedig a vizes sportok kedvelőit, akik kedvezményes áron vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait.