Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

400 db fenyőfa, több ezer mézeskalács és tartós élelmiszer is jutott a rászorulóknak

2018. december 18., 09:01

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ egész évben gondoskodik a kerületi nehéz sorsú családokról, az év vége felé azonban az ünnepeket még szebbé varázsolják az általuk gyűjtött adományokkal, a már hagyományos fenyőfaosztással, továbbá idén először több ezer mézeskaláccsal.

Már évek óta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 400 fenyőfát biztosít rászoruló családok részére, amit december 14-én délelőtt 10 órai kezdettel kiosztottak az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelyén a Váradi utca 9-11. szám alatt.

A családsegítő munkatársai a gyönyörű fák mellé édességgel és a még most is folyó adománygyűjtésből származó tartós élelmiszerrel és játékokkal kedveskedtek a nehéz sorsú családoknak. Az adománycsomagokba szaloncukor, az Élelmiszerbank jóvoltából 4 féle félkészétel, illetve az adománygyűjtő felhívásukra érkezett gyerekjátékok, mesekönyvek kerülhettek be. A családok átmeneti otthonában élő családok már hetek óta sütik a mézeskalácsokat, amiket a kerület iskolásai díszítettek, így a több ezer mézeskalács is örömükre szolgált. A jótékony mézeskalács díszítést a családsegítő óvodai-iskolai szociális segítő munkatársai szervezték a kerületi oktatási intézményekben.

 

 A családsegítő által kezdeményezett adománygyűjtő akció a sok beérkezett adomány ellenére nem zárult le, továbbra is várják a:

  • mesekönyveket
  • játékokat
  • tartós élelmiszert
  • tisztálkodási és tisztítószereket

Sajnos ruhaneműt helyhiány miatt nem áll módjukban fogadni az intézményben.

Hová várják az adományokat?

1035 Budapest, Váradi u. 9-11-ben található irodába. Kérik a lakosságot, hogy az adományaikat személyesen vigyék be a megadott címre. További információ, a 06-1-250-1964-es telefonszámon kérhető.

Ezúton is köszönik az adományozóknak a sok szép és hasznos ajándékot!