Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

5 éves az Almási Idősek Klubja

2019. szeptember 28., 08:10

Bográcsozással egybekötött ünnepséggel, színes műsorral és tortával ünnepelték az Almási Balogh Lóránd Idősek Klubja 5. születésnapját. A Gázgyári lakótelepen található klub 2014. szeptember 24-én nyitotta meg kapuit az Óbudán élő nyugdíjas emberek számára.

Pontosan 100 évvel a gázgyár átadását követően, a klub létrehozásával egy olyan hiánypótló közösségi tér kialakítása volt a cél, ahol a lakótelepen és környékén élő friss és korábban született nyugdíjas embereknek egyaránt tartalmas időtöltésben lehet része az év minden napján. Az Almási klub 100 kerületi idős embernek nyújt lehetőséget, hogy értékes és színvonalas programok közül választhassanak, és egy összetartó közösségben tölthessék napjaikat. Zenei, kulturális és kézműves foglalkozásokba, szabadidős tevékenységekbe, különböző sport-és egészség programokba is bekapcsolódhatnak.

Az épületet a Főváros térítésmentesen bocsátotta a kerület rendelkezésére, a szükséges beruházásokat, a felújítási munkálatokat, és az igényes tárgyi környezet kialakítását Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata finanszírozta.

A születésnapi rendezvényen Müller Istvánné intézményvezető asszony üdvözölte a klubtagokat és a vendégeket, majd Bús Balázs polgármester úr mondott úr ünnepi beszédet. Szólt arról, hogy az idősek generációja egyre meghatározóbb szerepet tölt be a III. kerület életében, mert az egészségesebb időskor hosszabb nyugdíjas életet tesz lehetővé, és szükségessé teszi újabb klubok megnyitását. Az egyik legfiatalabb III. kerületi idősek klubja, az Almási Klub is már 5 éves, és egy közösség életében fontos szerepet töltenek be az évfordulók, hiszen az idő múlása mellett a résztvevők között kialakult összetartozást is jelzik. Hozzátette: a klub hétköznapjait nyomon követve és az ünnepen részt vevő klubtagok arcát látva bizonyos abban, hogy a klub betölti a neki szánt szerepet, olyan összetartó közösség alakult ki, ahol a klubtagok teljesebb időskori életet élhetnek. Idézte egy amerikai író sorait, mely zsinórmértékül szolgálhat mindannyiunk életére:

„Nem azok a legboldogabb emberek, akik mindenből a legjobbat kapják, hanem azok, akik mindenből a legjobbat hozzák ki.”

Bús Balázs polgármester beszédében kitért arra is, hogy a Pók utcai lakótelepen is szükséges egy klubot nyitni, mert az ott, illetve a Rómaifürdőn és Csillaghegyen élő idősek részéről már megfogalmazódott a kérés.

A séf szerepét Kővári László táncművész vállalta a jeles nap alkalmából, aki nemcsak főzni szeret, de táncot is nagy örömmel tanít a III. kerület több idősek klubjában.