Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

750 kerületi rászoruló gyereknek és felnőttnek segítettünk közösen – Köszönjük, hogy ennyien adományoztak!

2020. december 22., 21:51

December első három hetében adventi adománygyűjtésünk keretében arra kértük Önöket, segítsék felajánlásaikkal a harmadik kerületben élő rászoruló polgárokat, családokat. Nagyon bizonytalan, nehéz hónapok állnak mögöttünk, mégis annyian segítettek, annyi adomány gyűlt össze, hogy közel 750 felnőtt és gyermek karácsonyát tettük közösen könnyebbé, meghittebbé.

Tisztelt harmadik kerületiek, fővárosi lakosok, kedves adományozók!

Óriási öröm számunkra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020-as adventi adománygyűjtési felhívását ennyien meghallották, és december első három hetében annyi csomagot (tartós élelmiszert, édességet, játékot) vittek az Esernyős Kávézóba, hogy az utolsó napokban beférni is alig lehetett a hátsó helyiségbe.

Bíztunk benne, hogy egy ennyire intenzív, emberpróbáló év után sok harmadik kerületi siet majd a rászorulók megsegítésére, de gondolni sem mertük volna, hogy ennyi adomány fog összegyűlni.

Köszönjük.

Jó látni és jó tudni, hogy a harmadik kerületben ennyire felelős és ennyire összetartó közösségek, polgárok élnek. És ahogy ígértük korábban: minden felajánlás oda került, ahol a legnagyobb szükség van rá. Több száz kerületi családnak, egyedülálló és idős polgárnak a karácsonya lesz meghittebb az Önök segítségének köszönhetően.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Szalai-Komka Norbert, az Óbudai Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, valamint minden munkatársunk nevében köszönjük felajánlásaikat, az Esernyősnek pedig az akció teljes ideje alatt nyújtott segítséget.

Számokra fordítva pedig:

Összesen 261 karácsonyi adománycsomagot osztottunk ki.

Ebből 102 csomagot egyedülálló, rászoruló kerületi idősek kaptak (nagyrészt tartós élelmiszereket).

159-et pedig rászoruló, kerületi gyermekes családok, közülük 20 család él az Átmeneti Otthonainkban (a tartós élelmiszerek mellett gyermekjátékokat, illetve társasjátékokat is elhelyeztünk ezekben a csomagokban).

“Más-más jellegű, összeállítású csomaggal várjuk a gyermekeseket, az egyedülállókat, az időseket, mindig tekintettel vagyunk a kerületi polgárok és családok sajátos igényeire” – mondta korábban Szalai-Komka Norbert.

A csomagokon kívül további 44, az Átmeneti Otthonainkban élő gyermek kapott ajándékot, jórészt játékokat.

Az időseknek, akik kérték, házhoz is szállítottuk a csomagot. Az adományok átvételéről az ügyfelek által aláírt átvételi listát vezettünk.

A karácsonyi adományokkal összesen közel 700 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

A fenyőfaosztás keretében 300 fenyőfát és további 35, a kerületi oktatási intézmények tanulói és óvodásai által feldíszített fát osztottunk ki, minden fát egyedülálló idősek, illetve rászoruló gyermekes családok kaptak meg. A díszített fákat nagyrészt többgyermekes, rászoruló családoknak igyekeztünk eljuttatni.

A járványhelyzet miatt az ügyfeleket előre egyeztetett időpontban, sávos időbeosztással, a járványügyi szabályok betartása mellett fogadtuk az intézmény területén.

A fenyőfaadománnyal összesen közel 750 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

Mindenkinek békés karácsonyt, boldog új évet kívánunk!