Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tavasz a Krúdy-negyedben

2016. június 6., 13:01

Zene, irodalom, gyerekprogram, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiáker utazás, kosztümös fotók készítése, sakk, újságok, nyugágyak – és felejthetetlen pillanatok várták a Krúdy-negyedbe látogatókat.

Meg kell adni, nem utolsó dolog zongoraverkli mellett mulatni május elsején!
(Krúdy Gyula)

A programok reggel tíz órától egészen sötétedésig zajlottak az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és az Óbudai Népzenei Iskola kertjében. A vendéglátásról a Kéhli Vendéglő, a Mókus Sörkert és Étterem, valamint az Óbudai Társaskör Kávézója gondoskodott.

tavasz a krudy-negyedben_2016_2

Az Óbudai Társaskörben a házigazda, Lukácsházi Győző köszöntőjét követően az Andor Ilona Zeneiskola növendékei nyitották az események sorát gitárral, zongorával, fúvós, vonós és ütőhangszerekkel, énekkel és néptánccal. Ezt követően a Kéhli Vendéglő gáblija várta az érdeklődőket. A finom falatok mellé a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar szolgáltatta a zenei, Adorjáni Bálint színművész pedig az irodalmi csemegéket. Kora délután az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és diákjai adták a talpalávalót, majd a Cimbaliband együttes hozta legnépszerűbb slágereit. Tavaszi muzsikával, Vivaldi, Corelli és Tartini műveivel készült az idén hatodik születésnapját ünneplő Anima Musicae Kamarazenekar, Seres Borbála gitárkoncertjére pedig a légkondicionált Nagyterembe vonulhatott a nyári melegtől elpilledt közönség. Őt követte Kálloy Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila Márai – egy csipet Krúdyval című felolvasóestje, amelyen Bolyhos-pálinkát kóstolhattak a vendégek.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban interaktív detektív játékban, gasztronómiai programokon, tárlatvezetéseken vehettek részt kicsik és nagyok, de lehetőség nyílt századfordulós kosztümökben fotózkodni, a bátrabbak pedig párbajvívást is tanulhattak. Az Óbudai Népzenei Iskola udvarán a hatalmas kondérban kora reggeltől rotyogó gulyásleves mellett folyamatosan szólt a zene, hiszen népzenei kamarakoncertek követték egymást régi és volt növendékek, tanárok előadásában. A kézműves foglalkozásokba, a hímzőkörbe, majd táncházba bárki bekapcsolódhatott a nap folyamán.

Az egésznapos, ingyenes programsorozatot Kiss Kamilka és a Pesti Sikk remek hangulatú, Pest megér egy estet című koncertje zárta, amelyen az énekesnővel együtt énekelte az óbudai közönség: „Engem nem lehet elfelejteni…”