Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Bárczi Géza Általános Iskola zöldprogramját segítette önkormányzatunk

2021. november 26., 16:26

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokat és a szemléletformálást a klímaváltozással kapcsolatban. Minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni a környezettudatos nevelést, és a gyerekekben erősíteni a természet tiszteletét.

November 17-én két komposztálóládát és a nyáron elkészült magaságyást adott át Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében Burján Ferenc alpolgármester a Bárczi Géza Általános Iskola részére. A kísérleti céllal létrehozott magaságyást az ifjú növendékek kíváncsian vették birtokba – a kezdeményezés keretében a növénytermesztés gyakorlatával ismerkedhetnek meg, amit a későbbiek során is hasznosíthatnak.

A természetet tisztelete egyre fontosabb lesz, hiszen bolygónk egészsége nélkül mi sem lehetünk egészségesek. Több előnye is van annak, ha minden, a kertben összegyűjtött és a magaságyásból kikerülő zöld komposztálható anyagot összegyűjtünk, és visszaforgatjuk a természetbe.

Sisa Péterné intézményvezető elmondta, hogy a náluk tanuló diákok harmadik generációs lakótelepi gyermekek, akik sok esetben vidéki kapcsolatok, illetve kertélmény nélkül nevelkednek. Fontos számukra bemutatni a kertgondozás élményét, annak hasznát, hogy azt később hasznosítani tudják, és ezzel az élhető, fenntartható jövőért is tenni tudjanak.