Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Bárczié az év iskolabüféje

2019. június 4., 08:55

Véget ért a 2018/2019. tanévre meghirdetett, Óbuda-Békásmegyer általános iskolái közötti verseny, amelyen első helyen a Bárczi Géza Általános Iskola iskolabüféje és annak üzemeltetője Petykó Mária végzett.

A verseny részeként Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata iskolavédőnői 2019 tavaszán valamennyi III. kerületi oktatási intézmény iskolabüfé kínálatát részletesen felmérték egységes szempontok alapján, az OGYÉI ajánlása szerint.

A verseny második részében – a korábbi évekhez hasonlóan – az Iskolabüfé Munkacsoport tagjai is meglátogatták azt az 5 kerületi iskolabüfét, ahol az első felmérés során az iskolabüfék kínálata a legjobbnak bizonyult. Szemléjük során elsősorban az iskolabüfék korábbi évekhez képest történő változásait, az egészséges ételek arányát, kínálásának módját, a büfésnek az egészséges táplálkozás iránti elköteleződését és a közvetítésével kapcsolatos egyéni ötleteket, valamint a büfé környezetét értékelték.

A 2019-es évre vonatkozó díj és vándorserleg átadására a legtöbb pontot szerző büfét üzemeltető iskolában került sor, az Iskolabüfé Munkacsoport és Kelemen Viktória, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterének részvételével.

Az összesítések alapján a legtöbb pontot az alábbi iskolák szerezték:

Bárczi Géza Általános Iskola

Csillaghegyi Általános Iskola

Kerék Általános Iskola és Gimnázium

Krúdy Gyula Általános Iskola

Óbudai Nagy László Általános Iskola (Váradi utca)

Az Iskolabüfé Program 2008. év óta működik Óbudán, melynek célja, hogy a kerületi oktatási intézmények tanulóinak egészséges táplálkozás iránti elköteleződését, egészséges fejlődését előremozdítsa.