Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Budapesti Klímastratégia céljainak megvalósítása érdekében a főváros nyílt pályázatot hirdet

2021. július 6., 14:17

Budapest városvezetése elkötelezett a klíma- és környezetvédelem, valamint a civil közreműködés támogatása iránt, ezért a forráshiányok ellenére is meghirdeti az idei Környezetvédelmi Alap pályázatot.

Budapest Főváros Közgyűlésének Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága a Budapest 2021–2026. időszakra szóló Környezetvédelmi Program, valamint a Budapesti Klímastratégia céljainak megvalósítása és a civil közreműködés támogatása érdekében nyílt pályázatot hirdet elsősorban az alábbi témakörökben:

  • klímatudatosság népszerűsítése, jó gyakorlatok megosztása;
  • csapadékvíz hasznosításának és visszatartásának támogatása;
  • helyi szelektív gyűjtési, komposztálási, vagy a hulladékképződés megelőzését elősegítő programok;
  • közösségi komposztálás fenntartásával, gyakorlati kivitelezésével kapcsolatos jó gyakorlatok terjesztése;
  • helyi természetvédelmi területek budapesti kezelési és ismeretterjesztési feladataiban megvalósítandó civil közreműködés támogatása;
  • intézményi területen új kerékpártárolók kialakítása.

A pályázat témaköreire összesen  16,2 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázat részletes kiírása és az űrlapok elérhetők a Budapest ​Portálon, továbbá a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában ügyfélfogadási időben (Budapest, V. kerület, Bárczy István utca 1-3.).

A pályázatokat Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalához (1052 Budapest, Városház u. 9–11.) kell postai úton vagy személyesen benyújtani 2021. augusztus 31-ig.

A kiíró a pályázatokat legkésőbb 2021. szeptember 30-ig elbírálja, a pályázók értesítéséről 2021. október 15-ig gondoskodik.