Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A cél, hogy az idősek megőrizzék aktivitásukat

2019. június 28., 12:19

Immár hagyomány, hogy a nyár kezdetén Nyugdíjas Vizes Sportnapot szervez az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Az Óbudai Strandon megjelent idősek több fajta mozgásformát is kipróbálhattak, úszóverseny és tánc zárta a jó hangulatú rendezvényt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának célja, hogy az idősek megőrizhessék aktivitásukat, egészségüket, hogy minél tovább erősíthessék közösségünket. A cél megvalósításának érdekében minden évben az óbudai intézmények közösen rendezik meg a Nyugdíjas Vizes Sportnapot, amely nagy népszerűségnek örvend. Minden korosztályt szívesen vártak a rendezvényre, ahova néhányan a jó példával élen járva unokáikkal érkeztek.

Az idén is tematikusan összeállított sport- és szabadidős programok bemutatóin lehetett részt venni. Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője arra kérte a megjelenteket, hogy lehetőség szerint mindenki próbáljon ki három mozgásformát. Választani lehetett a Fitt Móka és a 3-1-2 meridián egészségmegőrző torna, a senior jóga, a chi kung, az úszás, a zumba és a tánc közül, míg kiegészítő programként különböző labdajátékok és a Nordic Walking is megjelent. A rendezvény zárásaként úszóversenyen lehetett részt venni, majd retro zenés összeállítás zárta a programot.