Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Derűs Alkony Gondozóház és a Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház lakóit is tesztelték, többen koronavírus-fertőzöttek

2020. november 9., 18:33

A Derűs Alkony Gondozóház, valamint a Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház lakóit is tesztelték koronavírusra, adta hírül dr. Kiss László polgármester, többek tesztje is pozitív lett. Mindkét intézmény járványügyi megfigyelés alá kerül.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Kiss László ma este, a közösségi oldalán tette közzé az alábbi bejegyzést:

“A Derűs Alkony Gondozóház valamennyi gondozottjának tesztelése az elmúlt héten megtörtént, az eredményekről az imént kaptam tájékoztatást. Eszerint a Gondozóház 15 lakójának lett pozitív a koronavírustesztje.

A teszteket a hatóságok 2020. 11. 03-án végezték el.

A betegség tüneteit sem akkor, sem azóta egyetlen gondozott sem mutatja.”

Mint írja, az érintett állami szervek tájékoztatása megtörtént. Az intézményben korábban bevezetett protokoll szerint a betegek izolációja megtörtént, a gondozottak testhőmérsékletének és véroxigén-szintjének mérése pedig naponta többször megtörténik. “A Derűs Alkony Gondozóház járványügyi megfigyelés alá kerül”, írta dr. Kiss László.

“A Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház lakóinak tesztelése szintén megtörtént 2020. 11. 03-án. Ennek során 6 lakónak lett pozitív a koronavírustesztje. Itt több teszteredményre is várunk még. A betegség tüneteit 2 lakó mutatja” – folytatta bejegyzését a polgármester.

Az érintett állami szervek tájékoztatása itt is megtörtént. Az érintett lakók elkülönítése és a hozzátartozók tájékoztatása is.

“Az intézményben korábban bevezetett protokoll szerint a lakók egészségügyi ellenőrzése folyamatos. A Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház járványügyi megfigyelés alá kerül” – írta dr. Kiss László.

A polgármester újra felhívta a figyelmet a járványügyi intézkedések és szabályok szükségességére, és ezúttal is arra kér, a saját és a mások biztonsága érdekében a szabályokat mindenki tartsa be.