Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A fertőtlenítő takarítás továbbra is fontos!

2020. május 27., 09:34

A kijárási korlátozás enyhítésével felszabadultunk a járvány-helyzet nyomása alól. Ne felejtsük el azonban, hogy továbbra is érdemes a környezetünk higiéniájára ügyelni, alaposan fertőtleníteni. A védekezés többletterheinek csökkentése érdekében az önkormányzat most térítésmentesen ajánl fel hipót a társasházaknak.

Akár otthonunkról, akár a lakóházunk közösségi tereiről van szó, rendben tartásuk továbbra is fontos része a járvány megelőzésének. Az alapos takarítás része, hogy ne feledkezzünk el a  sarkok, rések felmosásáról sem. Tisztító oldattal (pl. 50-szeres higítású hipóval) naponta töröljük át a kilincseket, villanykapcsolókat, gyakran használt felületeket. A fürdőszoba, vécé higiéniájára különösen figyeljünk. Naponta, kétnaponta törüljük át a csapot és környékét, a tükröket is tartsuk tisztán.

A közösen használt terek, lépcsőházak, liftek és egyéb nyilvános helyek tisztán tartása során is javasolt a  hipós oldattal való fertőtlenítő takarítás. Különösen fontos a gyakran használt, érintett felületek alapos fertőtlenítő tisztítása. A liftgombokat, lépcsőkorlátokat, villanykapcsolókat érdemes gyakran áttörölni, fertőtleníteni.

Tudjuk, hogy a társasházi közösségeknek a védekezés milyen többletterhet jelentett és jelent ez napjainkban is. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a teher csökkentése érdekében 100 liternyi fertőtlenítő oldatra elegendő hipót biztosít lépcsőházanként.

A  társasházi közös képviselők igényüket az alábbi űrlap segítségével jelezhetik az Önkormányzatnak.