Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A harmadik kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóit a mai napon újra letesztelték, az eredmények ezúttal is kifejezetten jók

2020. december 2., 18:19

A harmadik kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóit a mai napon is letesztelték. Jó hír, hogy ezúttal is kevés munkatársunk koronavírustesztje lett pozitív, igaz ugyanakkor, hogy az óvodai dolgozók esetében a szám emelkedett. Munkatársaink szerencsére tünetmentesek.

A mai nap során, december 2-án Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működő óvodákban és bölcsődékben a dolgozók csoportos tesztelése másodjára is megtörtént Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) november 23-án indult országos tesztelésének keretében.

A részvétel minden esetben önkéntes volt. A szűrést antigén gyorsteszttel végezték.

11 önkormányzati fenntartású óvodánk összesen 32 épületéből 30-ban végeztek szűrést, bölcsődéink 10 tagintézményéből pedig mind a 10-ben teszteltek a mai nap folyamán.

Az óvodai tesztek során 455 negatív teszteredményre összesen 10 pozitív jutott (a legutóbbi mérés duplája, akkor 492 negatív eredmény mellett összesen 5 lett pozitív):

  • az Ágoston Művészeti Óvoda Kastély tagóvodájában 2 fő
  • a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Pais Dezső utcai intézményében 2 fő
  • az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda Szél utcai intézményében 3 fő
  • az Óbudai Mesevilág Óvoda Cseppke Tagóvoda Bárczi Géza utcai intézményében 3 fő

Bölcsődei dolgozóink közül 259 tesztelt személyből összesen 1-nek lett pozitív az eredménye:

  • a Mókus Bölcsődében dolgozó egyik kollégánknak.

Mind az óvodákban, mind a bölcsődékben azok a kollégák, akiknek pozitív lett a teszteredményük, tünetmentesek voltak.

Az érintett személyek az intézmények vezetőivel a járványügyi protokollnak megfelelően járnak el, az eredményekről a kerületi tisztifőorvost és a szülőket haladéktalanul értesítették.

Az érintett intézményekben a fertőtlenítést dr. Kiss László polgármester a mai napon elrendelte.

Ahhoz, hogy a koronavírus-fertőzöttek aránya ilyen örvendetesen alacsony lehessen a kerületi intézményekben, az kellett, hogy a járvány kezdetétől érvényben lévő szigorú szabályokat, amelyeket elrendeltünk, kollégáink fegyelmezetten betartsák és betartassák, amit ezúton is nagyon köszönünk.

Mindenkit arra kérünk, a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a maszkviselésre, a rendszeres kézmosásra és a védőtávolságra, a jövőben is szigorúan tartsa be.