Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A húsvéti hétvégén az Óbudai-sziget, a Római-part és a Margitsziget lezárva!

2020. április 10., 08:18

Elrendelték péntektől hétfőig, azaz a húsvéti hétvégén a Margitsziget, az Óbudai-sziget és a Római-part lezárását.

A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget lezárását. Ugyancsak lezárják – III. kerületi döntéssel – ebben az időszakban az Óbudai-szigetet és a Római-partot, ide reggel 8-tól este 10-ig sem sétálni, sem sportolni, sem kutyasétáltatás céljából nem lehet belépni. 

A főpolgármester közleményben jelentette be: Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kérte, a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésemnek. Utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére. Egyben utasította a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: tisztában van vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kéri a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is. Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket.