Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A K-híd is bekerült a hídfelújítási programba

2018. szeptember 24., 16:00

Bús Balázs polgármester megkeresésére a BKK Zrt. választ adott a leromlott állapotú híddal kapcsolatban, mely szerint a felújítási tervek már elkészültek, amint rendelkezésre állnak az anyagi források, el is kezdik a kivitelezést.

Óbuda-Békásmegyer egyik kiemelt helyszíne az Óbudai-sziget, mely a Sziget fesztiválon túl számos sportolási és egyéb kikapcsolódási lehetőséget biztosít nem csak a kerületi, de az egész fővárosból érkező polgárok számára. A sziget közparkjának szárazföldi megközelítése egyedül az úgynevezett K-hídon keresztül lehetséges, melyet egész évben tömegek vesznek igénybe, valamint a 226-os busz is ezen a hídon közlekedik. A Duna fölötti átjáró kezelője a fővárosi Budapest Közút Zrt.

Bús Balázs polgármester levélben fordult a fővárosi cég vezetéséhez, ugyanis az elmúlt években a híd műszaki állapota jelentősen leromlott, egyes helyeken balesetveszélyessé vált. A járdák töredezettek, a gépjármű sáv állapota egyre rosszabb és egy hosszú évek óta nem használt sínpár is nehezíti a közlekedést. A BKK Zrt. válaszában leírta, hogy az átjáró bekerült a hídfelújítási programba, a rekonstrukció terveit már el is készíttették, már csak a szükséges források rendelkezésre bocsátására kell várni, hogy megkezdődjenek a munkálatok.  A híd állapotát természetesen rendszeresen ellenőrzik, és a felújítás megkezdéséig is biztosítják a balesetmentes közlekedést mind a gyalogos, mind az autóforgalom számára.