Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A karantén ideje alatt alkotói és versmondó pályázatot hirdetett a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda

2020. augusztus 10., 14:28

A verseny eredményhirdetésére augusztus 6-án, a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda udvarán került sor. A díjazott gyerekeknek dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adta át a díjakat.

A Cseresznyevirág Művészeti Óvoda a tavaszi, karanténnal sújtott hónapok alatt rajz- és versmondó pályázatot hirdetett az otthonukban tartózkodó óvodásaiknak “Kedvenc versem” címmel.

A szülők és a gyermekek nagy lelkesedéssel küldték be május végéig a pályaműveket. Összesen 23 pályázat érkezett, ebből  az alkotói pályázaton 11 alkotás (gyurma kép, térbeli papíralkotás, színes ceruzás, illetve filctollas rajz) versenyzett, míg a versmondó versenyre nevezve 12  gyermek mondta el a kedvenc versét felvételről.

A pályázatokat a  Szülői Munkaközösség, a nevelőtestület tagjai, valamint az óvodába jelenleg is járó gyerekek zsűrizték, valamint szavaztak a nekik legjobban tetszőre.

A díjátadóra 2020. augusztus 6-án, csütörtökön délután került sor a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda székhelyének udvarán.

A díjátadón dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere méltatta a kezdeményezést, valamint jelezte, hogy az alkotásokból molinó készül, amit az  óvoda épületére tesznek majd ki.

A pályázat nyertesei:

  • Alkotói pályázat, kitüntető okleveles fődíjas: Schróth Adél
  • Versmondó pályázat, kitüntető okleveles fődíjas: Pusztai Léna

Velük együtt összesen 19 gyermek kapott ajándékcsomagot: színes ceruzákat, foglalkoztató füzeteket, valamint csokoládét.