Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A kerület gyógy- és fejlesztőpedagógusai a járványhelyzetben és nyáron is fejlesztik a gyerekeket

2020. június 16., 13:36

Tavaly ősszel kerületünkben megalakult a gyógypedagógiai szakmai munkaközösség, amellett, hogy 6 éve működik a fejlesztőpedagógiai munkaközösség is. Tagjai az önkormányzat fenntartásában működő óvodákban nevelkedő, kiemelt figyelmet igénylő, sajátos nevelési igényű (SNI) és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekek ellátását biztosítják a szakértői véleményben előírt óraszámban, személyre szabottan. Fontos céljuk annak elérése, hogy gyermekek és felnőttek egyaránt el tudják fogadni, hogy mindenki egyenlő, de nem egyforma.

Tavasszal, a járványhelyzet idején a különleges bánásmódot igénylő gyermekek habilitációs-rehabilitációs megsegítését  e-mailen kiküldött feladatokkal és telefonos tanácsadással segítették a kerületi szakemberek. Jelenleg pedig – a tanév végétől július közepéig – az óvodákban tartózkodó, szeptemberben iskolát kezdő nagycsoportosok fejlesztésében, felzárkóztatásában vesznek részt.

A gyógypedagógiai tanárok a gyermekek fejlesztése mellett tanácsokkal szolgálnak az óvodapedagógusoknak, a pedagógiai munkát segítőknek, s nem utolsó sorban a speciális fejlesztésben érintett gyermekek szüleinek.

Szakmai munkájuk színvonalát belső továbbképzések, bemutató foglalkozások, valamint egy egységes szűrőrendszer kidolgozása bővíti.