Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

„A Kiscelli parkerdő fejlesztése nagy előrelépést hoz”

2019. július 28., 08:00

A 4. számú választókerület önkormányzati képviselője Farkas Balázs (Fidesz-KDNP). Választókerületébe a Remetehegy, Mátyáshegy, Gyenes utcai lakótelep, a Váradi utcai lakótelep tartozik. A határvonalak: a Szépvölgyi út, a Zápor utca, Váradi utca, és a Perényi út. Az Óbuda Újság interjúja.

– Milyen igények merültek fel az itt élők részéről? Felvetéseikből mit sikerült megvalósítani?

– A legfontosabb dolog, mely időről időre a legkülönbözőbb helyszíneken felmerült az, a köztisztaság kérdése volt, mely kérdéskörben a legszélesebb körben igyekeztem megfelelni a lakosok kéréseinek. Ebbe a témakörbe kell sorolni a játszóterek és parkok, elsősorban a Kiscelli parkerdő takarítását. Itt minden évben, a lakosokkal összefogva az egész területen végeztünk szemétszedést.

Fejlesztés a lakosok elképzelése alapján

– Rendszeresen visszatérő kérések voltak a lakosok részéről, az utak karbantartásával kapcsolatos bejelentések is. Több esetben fordultak hozzám forgalomtechnikai kérdésekkel, melyek kivitelezését az érintettek véleménye alapján valósítottunk meg. A Kiscelli parkerdő fejlesztése az, ami jelenleg a legnagyobb érdeklődést váltja ki a lakosok körében. Az eddig számos helyszínen bevált közösségi tervezés jelenleg is tart, a végleges kivitelezés, a lakosok elképzelése alapján valósul majd meg.

Új játszóterek, biztonságos kereszteződés

– Az elmúlt ciklusban megvalósult beruházások közül miket emelne ki? Melyeket tartja a legnagyobb előrelépésnek?

– A kisgyermekes családok régi vágya valósult meg azzal, hogy korszerű játszótér épült a Szent Margit Rendelőintézet mellett, és ezzel egy időben az egész terület parkosítása is megtörtént. Még a ciklus elején adtunk át egy másik játszóteret is, a Kecske utca- Nagyszombat utca sarkán, a Mátyáshegyi út és a Folyondár utca kereszteződésének kialakítása fontos beruházásnak számít, mivel korábban balesetveszélyes volt. Körforgalmat alakíttattunk ki a Kolostor utca- Folyondár utca találkozásánál. Sokak számára fontos az is, hogy új padok várják a Kiscelli hegyen sétálókat.

„A Holdudvar park megvalósítása fontos volt  a lakosoknak”

– Milyen elképzelések valósulhatnak meg a közeljövőben, a választókerületében?

– A már korábban említett Kiscelli parkerdő fejlesztése folyamatban van. A beruházásra a keretösszeg rendelkezésre áll. A Szent Margit Rendelőintézet felújítása is hamarosan megvalósulhat, hiszen az Egészséges Budapest Program jóvoltából rendelkezésre áll a beruházáshoz szükséges összeg. A Holdudvar park, – melynek átadása a napokban volt -, megújítása szerintem jelentős minőségi változást hoz a környéken élők életébe. Fontos változás lesz, hogy két helyen igyekszünk gyalogátkelőt kialakítani. Ehhez a fővárosi önkormányzat illetékes hatóságaival szükséges egyeztetés a tervezési szakaszban tart. A Szépvölgyi út és a Folyondár utca kereszteződésének átalakítása ugyancsak tervezés alatt áll. Abban bízom, hogy minden felmerülő lakossági igényre sikerül megfelelő lépéseket tennünk, ahogy azt eddig is tettük.

Sz. Cs.