Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Krúdy 8. b osztálya megajándékozta a San Marco utcai gyermekotthon lakóit

2020. december 19., 14:01

A Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. b osztálya tegnap meglátogatta a Csalogány Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon lakóit. Ajándékot vittek és kaptak, közösen énekeltek, barátkoztak és tiszta szívvel, nyitottsággal fordultak az értelmileg akadályozott gyerekek felé.

A Krúdy 8. b-sek idén úgy döntöttek, hogy az osztálykarácsonyozás keretében egymásra szánt pénzösszeget összerakva inkább olyan gyerekeknek szereznek örömet, akikre a mindennapokban nem, vagy csak keveset gondolunk.

Így tegnap délután a San Marco utcai Csalogány Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthonba látogattak, és egy tabletet, valamint két beszédfejlesztő programot vittek ajándékba.

Az intézmény vezetője, Dr. Kántor Gézáné, a nevelők és persze a gyerekek nagy örömmel fogadták őket. Miután átadták a gyerekeknek az ajándékot, barátkoztak, és egy jót énekeltek együtt. Az otthonban lakó gyerekek is megajándékozták a krúdysokat kedvességükkel, szeretetükkel, és még egy kis karácsonyi lapot is kaptak emlékül.

A Krúdy 8. b osztály osztályfőnöke, Németh Magdolna elmondta, nagyon büszke minden tanulójára, hogy ilyen tiszta szívvel és szeretettel gondoltak másokra. “Mindezt egy olyan nehéz időszak közepette tették, amikor az emberek leginkább a hozzátartozóikra gondolnak, őket féltik. Tegnap délután azonban kiderült, hogy a szívekben akad még hely bőven! Jó volt megtapasztalni, hogy milyen nagyszerű érzés adni és kapni.”