Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A látássérültek biztonságos közlekedéséért

2016. január 20., 13:22

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Látássérült Klubjának 2016. januári találkozóján a látássérült klubtagok átvették az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által adományozott FUTÁR-távirányító készülékeket

DSC_5798A készülékeket, amelyek nagymértékben megkönnyítik a látássérültek közlekedését Budapesten, dr. Gallóné Nagy Judit a Szociális Főosztály főosztályvezetője adta át.

FUTÁR távirányító vakoknakAz Önkormányzat az eszközökkel a kerületi látássérültek önálló közlekedéséhez nyújt segítséget. A készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák alkalmankénti hangosítására és a nyomógombos lámpák aktiválására. A távirányító a hangszóróval ellátott FUTÁR kijelzőkön lévő feliratokat egyetlen gombnyomással kihangosítja és így biztosítja a biztonságos közlekedést a látássérültek számára.

Az átadás után Újévi muzsika címmel a Horizont Kultúrcsoport látássérült fiataljai adtak elő egy szórakoztató összeállítást. Elhangzott bóhozat, vidám vers, ének és fuvolán több ismert dallam. A klubtagok jó hangulatban köszöntötték az újévet, és nagyon örültek a közlekedésüket megkönnyítő távirányítóknak.