Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A magyar kultúra napján veheti át az Óbudai Platán Könyvtár a Minősített Könyvtár címet

2021. január 22., 10:43

A hazai könyvtárszakma egyik legrangosabb elismerésében részesült az Óbudai Platán Könyvtár, Minősített Könyvtár címet nyert. Ma, a magyar kultúra napján ünnepélyes keretek között adják át az elismerést.

Ahogyan arról már hírt adtunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020-ban is pályázatot hirdetett a Minősített Könyvtár cím elnyerésére, így elismerve könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek évek óta tartó magas színvonalú munkáját.

2020-ban az elbírálók javaslata alapján a Minősített Könyvtár címet az Óbudai Platán Könyvtár kapta meg, melyet öt évig birtokolhat. A díjat ma, a magyar kultúra napján adják át tizenegy órakor, ünnepélyes keretek között, amit online mi is figyelemmel kísérhetünk.

„Nagyon örülünk a rangos címnek, sok éves munka eredménye ez, mely nem jöhetett volna létre a kerület támogatása, partnereink és kollégáink elkötelezett együttműködése és lelkes olvasótáborunk nélkül. Sajnos a fokozódó járványhelyzet miatt megint egy rendkívül nehéz helyzetben ért minket a szakmai elismerés. De a díj azt jelenti számunkra, hogy jó irányba haladunk, ösztönöz minket a folytatásra, hogy olvasóink számára a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk”– mondta Pőcze Márta, az Óbudai Platán Könyvtár vezetője.

Szívből gratulálunk a könyvtár csapatának a rangos elismeréshez!