Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban

2020. február 24., 15:56

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai és dolgozói is csatlakoztak a Magyar Parasport Napjának alkalmából megrendezett, Lélekmozgató névre keresztelt programsorozathoz. Mindannyian lelkesen készültek az alkalomra, mely apropóján ismét bizonyíthatták elszántságukat és kitartásukat.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai az intézmény műhelyeiben végzett bérmunkákkal és az általuk készített egyedi kézműves termékek bemutatásával folyamatosan igyekeznek megmutatni, a fogyatékos személyek is képesek értékes és hasznos tevékenységet végezni, munkájukkal értéket teremteni. A munkavégzéshez azonban elengedhetetlen a kitartás és a céltudatosság. Beszámolóik alapján ezért is volt nagy öröm számukra a Magyar Parasport Napjához való csatlakozás, ahol ismét példát mutathattak elszántságból és tenni akarásból.

A rehabilitációs intézményben – a hivatalos rendezvényt megelőzően – egy Visszaszámláló nappal hangolódtak, ahol egy közös bemelegítő tornát követően különböző ügyességi játékokat próbálhattak ki az ellátottak, például célbadobóst, asztaliteniszt, ülőröplabdát és pétanque-ot. Február 22-én, a Magyar Parasport Napján pedig együtt ünnepeltek minden kedves érdeklődővel az aquincumi Auchan Áruházban.