Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A parkolókat is felújítják Békásmegyeren

2016. április 4., 17:44

A Heltai téri multifunkciós közösségi tér építési munkálataihoz kapcsolódóan a Madzsar József utcában a következő hónapokban a parkolókat is felújítják, ezért ideiglenesen lezárják azokat.

Békásmegyer_parkoló_lezárás_1

A TÉR_KÖZ projekthez kapcsolódva a környékbeli parkolók jelentős része is megújul, mely alól nem kivétel a Madzsar József utca sem. Mivel a panelházak és a Szolgáltatóház előtti parkolók nagy igénybevételnek vannak kitéve, kiürítésüket csak fokozatosan, több ütemben lehet elérni. A Madzsar József utca 1-3. előtti parkolókat már lezárták. A következő héten folytatódnak a lezárások, a Madzsar József utca 5. előtti parkolókat várhatóan április 8-ig kell majd elhagyni. A rákövetkező héten a Szolgáltatóház előtt parkoló autóknak kell ideiglenesen más helyet találniuk, a lezárás ezen a szakaszon előreláthatólag április 15-től lesz teljes. A lezárások alatt a lakóházakat, valamint a Szolgáltatóházat gyalogosan lehet majd megközelíteni.

Békásmegyer_parkoló_lezárás_2

Békásmegyer_parkoló_lezárás_3

Mi épül itt?

A fővárosi TÉR-KÖZ városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra fekvő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, idősek klubja jön létre a tér északi felén fekvő Szolgáltatóházban, és sor kerül a teret körülvevő parkolók felújítására, zöldfelületi rehabilitációjára is.

Mikorra fejeződnek be a munkálatok?

Júliusban várhatóan befejeződnek a munkálatok, levonulnak a gépek, megszűnnek a lezárások, és a környéken lakók újra birtokba vehetik a parkot. Ekkorra készülnek el a sétányok, kerülnek helyükre a térbútorok, újulnak meg a parkolók.

Mivel az év legmelegebb hónapjában fejeződnek be a burkolatmegújító munkálatok, a füvesítésre és az új fák kiültetésére csak később, az ősz folyamán kerülhet sor. A projekt keretein belül a terület új pázsittal, bokrokkal és fákkal fog gazdagodni, ám a munkálatok ütemezésében figyelembe kellett venni az évszakok sajátosságait, és alkalmazkodni kellett a növények természetes igényeihez. Ezáltal október végére várható, hogy a tervezett tájépítészeti munkálatok is befejeződnek.

A „Multifunkciós közösségi tér kialakítása Békásmegyeren – A Heltai Jenő tér melletti lakóterület rehabilitációja” elnevezésű projekt a fővárosi önkormányzat Fővárosi Városrehabilitációs Keretének támogatásával valósul meg.