Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A polgármester kezdeményezte a verekedő banda kitiltását a strandról

2017. augusztus 9., 09:37

Múlt szombaton többen összeverekedtek a Laborc utcai strandon, előbb a közterület-felügyelők, majd a rendőrség is intézkedett.

2017. 08. 05-én egy több fős csoport belépőjegy nélkül lépett az önkormányzat Laborc utcai strand területére, ahol mások nyugalmát megzavarva verekedni kezdtek. A személyzet először önállóan, majd a közterület-felügyelők bevonásával próbálta jobb belátásra bírni a rendet zavarókat, de végül rendőri intézkedésre is sor került.

Bús Balázs polgármester az ide látogató strandolni, pihenni vágyó családok érdekében az eset kapcsán kezdeményezte a garázdaságot elkövetők kitiltását a strand területéről.

Az Óbudai Sport Kft. vezetője, és a strand személyzete szép szóval igyekezték a csoport tagjainak figyelmét felhívni a jegy vásárlására és az elvárható magatartási szabályok betartására. Sajnos azonban a kísérletük nem járt sikerrel. Csiki Attila az Óbudai Sport és Szabadidő Sport Nonprofit Kft. vezetője értesítette Óbuda-Békásmegyer közterület-felügyeltét, akik megvásároltatták velük a belépőjegyeket.

Kezdetben úgy tűnt, hogy megértették a rendre utasítást, de ezt követően mintegy egy óra elteltével verekedni kezdtek egymással.  A verekedést a kismedencében és a parton is folytatták az időközben ismét helyszínre hívott közterület-felügyelők felszólítása ellenére is. Mivel a strandon sok kisgyermekes család is tartózkodott és látható volt, hogy a verekedők nincsenek tekintettel senkire és semmire, a felügyelők rendőrt hívtak. A kiérkezés után megkezdődött a rendőri intézkedés, a csoport verekedő tagjait előállították.

Az önkormányzat és az üzemeltető Sport Kft. ezúton is szeretné kifejezni sajnálatát az eset kapcsán és bízik benne, hogy az ide látogatók bizalmukat nem vesztve továbbra is igénybe veszik a strand szolgáltatásait. A kitiltáson kívül az ilyen és hasonló rendbontások megelőzése érdekében a polgármester a strandszezonból hátralévő három hétvégére is és a jövőben is biztonsági őrök alkalmazását kérte az üzemeltetőtől.