Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Római-part története a csónakházban

2017. szeptember 23., 08:07

Az „Egy Római-parti csónakházban…” című számos érdekességgel várja a Római-part történetére kíváncsi látogatókat a Bíbic csónakházban október 1-ig.

Az időszaki kiállítás végigvezet a partszakasz vízi életének történetén, a római kortól kezdve napjainkig, különös tekintettel az elmúlt száz év során kialakult pezsgő közösségi életre. Az érdeklődők megismerhetik ennek a különleges atmoszférának olyan jellegzetes színtereit, mint a csónakházak, szabad strandok, kosaras uszodák és hangulatos kisvendéglők. A tárlat bepillantást enged a magyar vízi sport nagy pillanataiba és bemutatja a kiemelkedő magyar sporteredményeket.

Dr. Szabó Lajos szakmai bemutatójában kitekintést nyújtott a terület történeti, sporttörténeti alakulására. A látogatókkal folytatott jóízű beszélgetés során felelevenedtek személyes emlékek is. A bemutató vendégei voltak az egykori Podoletz csónakház tulajdonosának leszármazottai, valamint Balogh Anikó, Európa-bajnoki bronzérmes kajakos, akik szívügyüknek tekintik a sportág hagyományainak ápolását.

Aki nem szeretne lemaradni erről az egyedülálló kiállításról, október 1-ig még megtekintheti ingyenesen a Bíbic csónakházban, a Római-parton. Családok, érdeklődő csoportok és iskolai osztályok látogatását is várja a tárlatvezető.

Helyszín: a volt Bíbic II. csónakház épülete, Római-part 26.
A kiállítás hétfő kivételével, 13 és 20 óra között látogatható október 1-ig.