Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Szent Margit Rendelőintézetben sem kezdődnek meg az oltások

2021. március 23., 18:31

Sára Botond azt írta, később lehet, hogy szükség lesz a rendelőre, de csak ha több oltóanyag érkezik az országba.

Sára Botond, Budapest Főváros kormánymegbízottja arról tájékoztatta a mai nap folyamán elektronikus levélben dr. Budai András ügyvezetőt, hogy a Szent Margit Rendelőintézetnek mint kijelölt oltópontnak „jelenleg nem kell aktívan részt vennie az oltásban”, mert, mint írja, elegendő oltópont áll rendelkezésre.

Majd úgy fogalmaz, hogy „amennyiben több oltóanyag érkezik Magyarországra”, szükséges lehet további oltópontok megnyitása, a Szent Margit Rendelőintézeté is, erről azonban időben küldenek értesítést.

Bár korábban szó volt róla, hogy ha a tervezett ütemben zajlanak az oltások, május végére túl is lehetünk a járványon, ebből aligha valósult meg valami – egyelőre az idős emberek oltása a prioritás, a nyitást is ehhez képest tudják meghatározni, mondta el korábban a miniszterelnök. Azaz ha minden regisztrált, 65 év feletti ember megkapta az oltást, ami várhatóan 2,5 millió beoltottnál lesz reális, fogalmazott.

Dr. Kiss László polgármester az Óbuda újságnak korábban úgy nyilatkozott:  „A Laktanya utcai épületünkben, a Tüdőgondozóban hetek óta kialakítottuk a kért oltópontot, de hiába, egyelőre semmi információnk nincs az oltásokról.” Mint mondta, több ezer harmadik kerületi ember oltását tudták volna ez alatt az idő alatt megoldani.

Sára Botond levele dr. Budai Andrásnak.