Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A Születés Hete Óbudán

2019. április 17., 09:07

Május 6-11. között ismét megrendezésre kerül a III. kerületben a Születés Hete programsorozat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjába tartozó szervezetek együttműködésében. Az egy héten át tartó programsorozatban ismét számos foglalkozásra, bemutatóra látogathatnak el a kerületben élő várandósok, kisgyermekes családok.

Idén a rendezvény kuriózumaként 2019. május 8-án 15 órától az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével is kedveskedik a városrész a kerületben élő kisgyermekes családoknak. Az esemény keretében adja át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Óbudai Vándorbölcsőt újabb kis lakója számára a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom óbudai csoportja együttműködésével.

Az óbudai vándorbölcső 2018. évi Születés Hete rendezvény keretében Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere felajánlása révén került először egy óbudai családhoz. A vándorbölcső új lakójaként immár 3. alkalommal pályázhatnak az óbudai családok, melynek során fél évre ingyen az otthonukba kerülhet az Ágymester Manufaktúra által igényesen elkészített fa bölcső.  A pályázat feltétele, hogy a szülők óbudai lakcímkártyával rendelkezzenek és a sorsolás pillanatában a kisbabájuk már megszületett, de még nem töltötte be az egy hónapot.

A jelentkezők e-mailben pályázhatnak csepregi.erzsebet@3kiralyfi.hu e-mail címen. A jelentkezésnél kérjük, hogy adják meg a szülők és a kisbaba pontos nevét, lakcímét, a család elérhetőségeit (e-mail cím, telefonszám) és a kisbaba születési dátumát. A pályázat, jelentkezés benyújtási határideje: 2019. április 28. A sorsolás 2019. április 29-én 10.30-kor az Óbudai Kulturális Központban lévő Baba-mama klubban lesz.

A Születés Hete rendezvénysorozat kiemelt programja május 10-én lesz a Csillaghegyi Közösségi Házban, mely során 9.00-15.00 óra között számos program és előadás várja a várandósokat, szülőket és szakembereket.

A programokról április végétől tájékozódhatnak a www.obuda.hu, www.obudaivedonok.hu, www.haromkiralyfi.hu weboldalakon, valamint az Önkormányzat, a Védőnői Szolgálat és a Három Királyfi Három Királylány Óbudai csoportjának Facebook oldalán egyaránt.