Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A termelőtől az asztalra – Beszélgetés a pazarlásmentes sütésről, főzésről

2021. november 23., 12:12

Az élelmiszerek származási helye és szállítása, az egészséges főzés és a pazarlásmentes, környezettudatos konyha lesz a Nyíregyházi Kosár Közösség és Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. közös beszélgetésének a témája. November 24-én 18 órától a Szindbád rendezvénytérben zajló eseményt élőben is közvetítjük.

Mit együnk, hogy jól legyünk? Mi a baj a boltban vásárolható, csomagolt, tartós élelmiszerek többségével? Hogyan szerezhetünk be organikus, friss alapanyagokat? És mit főzzünk ezekből?

E kérdések sokunkat foglalkoztatnak. A Nyíregyházi Kosár Közösség és Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. közös rendezvényén igyekszünk válaszokat találni.

Hiszen egyre több városlakónak is fontos, hogy az élelmiszereket a lehető legjobb helyről, egyenesen a termelőktől szerezze be. Erre nyújt lehetőséget a Nyíregyházi Kosár Közösség, amelynek tagjai nemcsak saját környezetük termelőinek közvetítenek, de más, hasonló közösségek indulását is segítik.

A kosárközösségek aktuális és jövőbeli lehetőségei mellett szó lesz az egészséges és fenntartható főzési szokásokról, a helyi, idényjellegű élelmiszerek étrendünkbe illesztéséről. E témában Kocsis Dóra, a Zero waste című szakácskönyv megalkotója fog inspirálni minket.

Várunk minden érdeklődőt november 24-én, 18 órakor az Esernyős Szindbád rendezvényterében (1033 Budapest, Fő tér 2.). Az eseményt élőben is közvetítjük.