Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A városüzemeltetés mindig készen áll

2020. július 20., 14:46

A város soha nem alszik mondják a nagyvárosokról, ugyanez igaz Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyeletéről: ahhoz, hogy  a kerület tiszta és rendezett legyen, a városüzemeltetés munkatársai szinte folyamatosan rendelkezésre állnak.

Az elmúlt hét munkálatai is bizonyítják, a Közterület-felügyelet folyamatosan dolgozik azon, hogy a kerület lakói tiszta, kellemes környezetben éljenek, pihenjenek, dolgozzanak. Sor került például a Római téri szökőkút megjavítására, Békásmegyeren pedig két új utcabútor is kihelyezésre került. Tovább folytatódik az önkormányzati területek kaszálása, kül- és belterületen egyaránt, beleértve a padka kaszálást is. A héten a Római lakótelep, a Kaszásdülő lakótelep és Békásmegyer Duna felőli oldalán, valamint a Zichy kastély és kutyafuttatók területén kaszáltak. A  játszóterek takarítása és a játszóeszközök javítása is folyamatos, többek között napvitorla felszerelésére, homokozó-szegély-, hinta-, mászóka-, trambulin-, csúszda-, kifolyó javítására is sor került a kicsik biztonsága és kényelme érdekében.

Beszéljenek a számok:

  •  890m2 járdát újítottak fel vagy akadálymentesítettek
  •  170 folyóméteren töltöttek fel kitaposott padkát
  • összegyűjtöttek 235m3 világító szemetet és illegális hulladékot
  • sövény nyírtak mintegy 65 méteren, aknát és csatornát tisztítottak 85 méteren,

A járdák seprése és utcabútorok takarítása mellett sor került fa- és sövénymetszésre a jelzőtáblák láthatóságának érdekében és 15 nyitott kukafedő kihelyezésére is.

A Közterület felügyelet mindent megtesz Óbuda-Békásmegyer tisztaságáért, kérünk mindenkit, hogy vigyázzanak rá!