Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

„A világot tartó oszlopok mi vagyunk” – Kisfilmeket mutat be a Baltazár Színház advent vasárnapjain

2021. december 1., 11:38

A Baltazár Színház A világot tartó oszlopok című, új előadásához kapcsolódóan négy kisfilmet készített. Az alkotásokat advent négy vasárnapján teszik közzé, az elsőt már meg is tekinthetjük.

„Mi is afféle festők vagyunk. Újrafestjük, ami megtörtént, megváltoztatjuk a megváltoztathatatlant.” (Részlet Vörös István A világot tartó oszlopok című színdarabjából)

 

Milyen a világ, amelyben élünk, és milyennek kellene lennie? Ezt a két kérdést tette fel a harmadik kerületi Baltazár Színház új előadása, A világot tartó oszlopok.

Vörös István drámájából négy rendező – Elek Dóra, Farkas Dorka, Kováts Kriszta, Réti-Harmath Olívia – által létrehozott produkció megjeleníti a 21. század legégetőbb problémáit, de nem elégszik meg ennyivel, szeretne utat mutatni egy élhetőbb, jobb világ felé.

A társulat készített az előadáshoz kisfilmeket is. A Baltazár Színház a négy filmet advent négy vasárnapján teszi közzé, és bíznak benne, hogy segítségükkel tartalmasabbá, reménytelibbé válik majd az ünnepi várakozás.

Az első film az Első Oszlop címet viseli, témája az egyetemes felelősségvállalás. Az alkotók vallják, hogy az emberi értékek, például a szeretet, a szabadság, a felelősségvállalás, a hit vagy az egymásra való odafigyelés hiánycikkek társadalmunkban, de sosem szabad elfelejtenünk, hogy a világot tartó oszlopok mi vagyunk, így rajtunk múlik, hogy milyen világot teremtünk magunk és egymás számára.

 

Fotó: Bege Nóra