Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

A zajhatárérték megsértése miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata bírságol

2019. augusztus 12., 17:53

Az elmúlt napokban a Hajógyári-szigeten rendezett Sziget Fesztivál zajszintje többször is átlépte a megengedett határértéket az önkormányzat hivatalos mérései alapján.

A rendezvény a III. kerület közigazgatási területén található, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata önkormányzati hatósági eljárást kezdeményezett, és bírságot szab ki.

A rendezvénnyel kapcsolatban idén már a korábbi évekhez mérten is jelentősebb számú lakossági panasz érkezett.

Emellett lakossági bejelentések szerint az elmúlt éjszakákon tűzijáték hangját is hallani lehetett – ennek kapcsán az önkormányzat a tűzijátékot engedélyező hatósághoz, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul. A szilveszteri eseményekhez kapcsolódó tűzijátékon kívül

Bús Balázs polgármester nem támogat semmiféle tűzijátékot a kerületben, elsősorban az itt élők nyugalma valamint a háziállatok védelme érdekében.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere felszólítja a Sziget Fesztivál szervezőit, hogy a III., és egyéb közeli kerületek és települések lakóinak nyugalma érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket azért, hogy a rendezvény hátralévő napjaiban a zajszintet a megengedett határértéken belül tartsák, illetve a tűzijátékok engedélyeztetése kapcsán is minden esetben jogszabályok szerint járjanak el.

A Sziget Fesztivál augusztus 13-ig tart.