Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent Óbudán 2018 – A harmadik hétvége

2018. december 18., 12:30

Hóesés köszöntött minket a harmadik adventi hétvégén. A Csobánka téren életre kelt a jégtömbből a csodálatos jégangyal, míg a Fő téren szívmelengető fellépések és hangulatos koncertek követték egymást. Vasárnap este az adventi koszorún a harmadik gyertyát Varga Mihály, a kerület országgyűlési képviselője, pénzügyminiszter gyújtotta meg.

December 14-én, pénteken az általános iskolák fellépésével vette kezdetét a harmadik adventi hétvége programja a Fő téren. A három iskola műsora után pedig kihirdették az idei karácsonyfa-díszítő verseny eredményét is: az első helyezést az óvodák közül a Gyermeksziget Montessori Óvoda – Mosolygó Tag Óvoda Pillangó csoportja lett, míg Óbuda legszebb karácsonyfáját idén Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 4.A osztálya állította. A gyerekek használt kávékapszulákat használtak a díszek elkészítéséhez.

A Fő tér mellett pénteken a Csobánka téren is akadt látványosság: hagyományosan a karácsonyfa alá elkészült a jégangyal M. Tóth Zsolt jégszobrász jóvoltából! Az angyal azóta díszíti a teret.

Este folytatódott a program a Városháza előtt. Óriásbábokkal érkezett a Bab Társulat, majd fellépett az Óbudai Népzenei Iskola, valamint a Nana Vortex. Az estét a fényfestés zárta.

Szombaton reggel hóesésre ébredtünk, a Fő tér különösen szép arcát mutatta. Délután az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény műsorai következtek, majd fellépett a Braunhaxler Dalkör, a Csillag Kórus és a Louisiana Double, majd az estét Ferenczy György és az Első Pesti Rackák zárták.

Vasárnap délután a gyerekeknek szólt Écsi Gyöngyi műsora, majd megtelt a tér a Göncöl Néptáncegyüttes műsorára. Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Varga Mihály, a kerület országgyűlési képviselője, pénzügyminiszter gyújtotta meg, majd a Bolyki Soul&Gospel Kórus adott hangulatos koncertet.