Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent Óbudán 2018. – A második hétvége

2018. december 10., 12:34

Advent második hétvégéjének mindhárom napján megtelt a Fő tér és a Szentlélek tér. A második gyertyát Tarlós István Budapest főpolgármestere gyújtotta meg vasárnap. Az Advent Óbudán programjaival egészen december 23-ig várjuk Önöket a Fő téren és a Szentlélek téren, valamint a számos kerületi kísérő programon!

December 7-én pénteken kerületi óvodán és iskolák műsorával kezdődött a program a színpadon, majd a gyerekeket a Kolompos Együttes szórakoztatta. A Mikulás Vitéz László Bábjáték Automatájával érkezett, közben a közönség Orosz Zoltán harmonikaművész és zenészbarátainak csodás dallamait hallgathatta. Az estét a már megszokott péntek esti fényfestés zárta.

Szombaton a Makám nyitotta a színpadi programot, a téren sétálók a Langaléta Garabonciások produkcióját csodálták, miközben a kézműves vásár vagy a gasztrosétány különlegességei közül válogattak. A zenei aláfestésről a MagyarVista Social Club és a Romengo gondoskodott mindenki örömére.

December 9-én vasárnap Szalóki Ági koncertjére gyűltek a kisebbek a színpad elé, majd a kerületi Széll Kulturális Egyesület és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium néptáncműsorát élvezhette a Fő tér közönsége a Téka Együttes kíséretével.

Az adventi koszorú második gyertyáját – a hagyományos gyertyagyújtó dal közös éneklése alatt – Tarlós István Budapest főpolgármestere, egykori kerületi polgármester gyújtotta meg és köszöntötte az egybegyűlteket. A hétvégét a Korál-sziget zenekar koncertje zárta.

Hasonlóan színes programokkal, kézműves-, étel- és italkülönlegességekkel, ingyenes jégpályákkal és jó hangulattal várunk mindenkit advent harmadik és negyedik hétvégéjén is a csodálatos Fő téren!

További programok, információk: www.adventobudan.hu