Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent Óbudán 2018: varázsos első adventi hétvége

2018. december 3., 14:29

Pénteken ismét csodás fényekbe borult az óbudai Fő tér, megnyitott a kézműves vásár, a gasztrosétány, valamint az ingyenes korcsolyapálya! Ünnepi hangulat, forró italok, ínycsiklandó illatok és zenei programok várták és az érdeklődőket. Kattintson az első hétvége fotóiért, videójáért.

Pénteken délután már sokan várták a Fő téren, hogy Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, valamint Pap Zoltán, a BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft. ügyvezetője felkapcsolja a díszvilágítást: idén is csodálatosak a fények! Korábban Pap Zoltán elmondta: szeretnék visszahozni az igazi ünnep hangulatát, amiről a karácsony valóban szól. Mint mondta: a mai rohanó és alapvetően a fogyasztásra ösztönző világunkban szeretnék egy pillanatra megállítani az embereket, hogy a látvány hangulata megfogja őket, és emlékeztessen a valódi ünnepre. Ennek érdekében a BDK a legjobb minőségű fényfüzéreket és díszeket használja, és mindig a meleg színhőmérséklet alkalmazására törekszik, ezzel meghittséget és családias érzéseket, az otthon melegét sugározva.

A díszkivilágítás felkapcsolása után következett az ünnepélyes korcsolya-pálya avatás: Pavuk Patrícia többszörös magyar bajnok és Pavuk Viktória műkorcsolyázó tanítványai külön műsorral készültek az eseményre.

Este a Dresch Vonós Quartet adott hangulatos koncertet.

Szombaton az Eastwing Group és Balogh Kálmán és Gipsy Cimbalom Band lépett fel: csodás dallamok és ritmusok tették még hangulatosabbá az egész Fő teret.

Vasárnap délután a hagyományos Adventi Adománygyűjtésé lett a főszerep: idén az Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni, a kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő. Vele, valamint az alapítvány munkatársaival, és védenceikkel a Szindbád rendezvényteremben találkozhattak az érdeklődők. Azok, akik szeretnének pénzadományt juttatni az Elveszett Állatok Alapítvány részére, az egész rendezvény alatt megtehetik, a kihelyezett gyűjtőládákba dobhatják adományaikat. Tóth Gabi az adománygyűjtés népszerűsítése mellett a vásárt is meglátogatta, mint mondta, a rendezvény csodás ünnepi hangulatot áraszt, így biztosan visszalátogat. Így is lett: már aznap este sötétedés után is megcsodálta a fényeket a Fő téren!

Délután a gyermekeknek adott hangulatos koncertet Bognár Szilvia és zenekara: teljesen elvarázsolta a kicsiket, akikhez az énekesnő nem csupán a színpadról énekelt, hanem együtt is táncolt velük a színpad előtt. A Karácsonyi Titoktok című produkciót a Kincső Néptáncegyüttes fellépése követte, majd a Muzsikás Együttes lépett fel.

Az adventi koszorún az első gyertyát Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere gyújtotta meg.

A Fő téri események mellett a kerület több pontján várták adventi programokkal az érdeklődőket.

Az Advent Óbudán 2018 rendezvénysorozat minden napján megosztunk egy adventi üzenetet az egyik fellépőtől. Az “adventi kalendáriumot” itt tekinthetik meg.