Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent Óbudán: az első hétvége programjai

2016. november 23., 13:01

A karácsonyi fények, vásár, ízek és illatok mellett idén is egy tucatnyi ingyenes rendezvénnyel készül Óbuda az ünnepvárásra.

alapplakat_advent_obudan_2016Az Advent Óbudán programsorozat „0. napján”, november 25-én a Göncöl Néptáncegyüttes, majd a Dresch Quartett lép fel a Fő téri színpadon és várja már a látogatókat a gasztrosétány, a kézműves vásár, a nosztalgia körhinta is.

November 26-án, szombaton 17 órakor Till Attila rendező, riporter, műsorvezető nyitja meg ünnepélyesen is a programsorozatot és a jégpályák is ekkortól használhatóak. A megnyitó keretében – immár hagyományosan – jégre lépnek Pavuk Viktória és Pavuk Patrícia tanítványai. Ekkor kapcsolják fel a Fő tér és a Szentlélek tér ünnepi díszkivilágítását is. A hivatalos program előtt 16:30-tól a Mágustones Vonulós Zenekar hallható, utána 17:30-tól a Zuboly Brass és 19 órától a Sebő együttes veszi át a terepet.

zuboly

November 27-én vasárnap a Versi Varsa tesz a gyerekek kedvére, este pedig a Kolo Zenekar játszik – immáron az első gyertyagyújtás után. Az első adventi gyertyát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő gyújtja meg vasárnap.

A Fő téren idén 15 x 25 méteres a jégpálya (375 m2), a Csobánka téren pedig 12,5 x 20 méter a pálya mérete (250 m2). A pályák mellett korcsolyakölcsönző és öltöző is működik. A korcsolyabérlés díja felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft. Az óbudai jégpályákon hétköznap, tanítási időben a III. kerületi iskolai csoportok részére, tanári kísérettel a korcsolyabérlés díja 200 Ft. Ingyenes korcsolyaoktatással a Fő téren szombatonként, a Csobánka téren pedig vasárnaponként reggel 8-10 óra között várják az érdeklődőket a szervezők.

Nem csak a Fő téren várja a kerület a kikapcsolódni vágyókat az első ünnepi hétvégén. A részletes programokról a www.adventobudan.hu oldalon lehet tájékozódni.