Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Adventi vásárok a fogyatékkal élők kézműves termékeiből

2018. december 6., 11:39

A hagyományokhoz híven idén is számos adventi vásáron találkozhatunk az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai által készített egyedi, kézzel készített ajándék- és használati tárgyaikkal, termékeikkel.

A fogyatékos személyek által készített termékeket már számos rendezvény keretében bemutatták. Volt már vásár többek között az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény több alintézményében: a Harrer, a Meggyfa, a Heltai, az Őszike, a Kiskorona, a Harang és a Szérűskert Idősek Klubjában. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ – Családok Átmeneti Otthonába pedig ajándékokkal látogattak el az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársai és ellátottjai, hogy fogyatékos személyek által készített termékekkel segítsék a nehéz sorsú családokat. Valamint az intézmény Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségének vendégei is találkozhattak az árucikkekkel, az Óbudai Kulturális Központban.

A különböző rendezvényeken eladásra kínált portékák között találhatók karácsonyi díszek, mécsestartók, kerámiatárgyak, fejlesztő fajátékok, rongyszőnyegek, egyedi díszítésű jegyzetfüzetek és még sok más, karácsonyi ajándéknak is beillő termék. Ezek a vásárok kitűnő alkalmat biztosítanak arra, hogy – a magyar társadalomban is egyre többen felismerjék – egy kis segítséggel a sérült embertársaik is képesek alkotni és értéket teremteni, a sikerélmények által pedig az ő életük is teljesebb lehet.

December 14-ig még találkozhatunk a rehabilitációs intézmény ellátottjainak késztermékeivel a Viziorgona, az Almási és a Hatvany Idősek Klubjában, továbbá minden kedden és pénteken a Flórián Üzletközpont földszintjén, és minden hétköznap az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban. Minden vásárlással az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjait támogatjuk.

 

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ adventi vásárai
2018. december 10. Viziorgona Idősek Klubja 10:00-12:00
2018. december 11. Flórián Üzletközpont 08:30-12:00
2018. december 12. Almási Idősek Klubja 10:00-12:00
2018. december 14. Flórián Üzletközpont 08:30-12:00
2018. december 14. Hatvany Idősek Klubja 10:00-12:00